Αδιάκοπες είναι οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού που έχει συγκλονίσει το ιταλικό ποδόσφαιρο με τους ποδοσφαιριστές Νικολό Φατζόλι, Σάντρο Τονάλι και Νικολό Τζανιόλο να βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών, αλλά να μην είναι οι μόνοι που έχουν βάλει στο… στόχαστρό τους οι αρχές.

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία έγραψε η ιταλική αθλητική εφημερίδα «Tuttosport» κι αφορά τον ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους, Νικολό Φατζόλι, ο οποίος επισκέφθηκε την εισαγγελία του Τορίνο και κατήγγειλε τον εαυτό του την παράνομη στοιχηματική δραστηριότητά του και τόνισε στους εισαγγελείς πως θα συνεργαστεί μαζί τους.

Οι απειλές και η ανάρτηση

Ο 22χρονος μέσος ανάμεσα στα πολλά που τους είπε φέρεται να παραδέχθηκε πως στοιχημάτισε πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ και πως ζητούσε δανεικά ακόμη και από συμπαίκτες του καθώς ήταν εθισμένος στον τζόγο. Η ίδια πηγή ανέφερε πως κάποιοι από τους δανειστές του τον απείλησαν κιόλας. «Μας χρωστάς τρία εκατομμύρια ευρώ, θα σου σπάσουμε τα πόδια».

Άγνωστο, πάντως, αν αναφερόταν σε αυτό το πρωτοσέλιδο ή όχι, ο Φατζόλι με story του στο Instagram κατήγγειλε πως κυκλοφορούν πολλές ψευδείς ειδήσεις για εκείνον. «Σκέφτηκα αρχικά να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς της Γιουβέντους κι όλους τους ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον κόσμο μετά το λάθος μου. Είμαι όμως, σοκαρισμένος με τις ψεύτικες ιστορίες στις εφημερίδες, γεμάτες ψεύτικες λεπτομέρειες μόνο και μόνο για να με κρίνουν. Θα διευκρινίσω σύντομα», έγραψε.

Ο Τονάλι πόνταρε στη Μίλαν

Κι ενώ ο Φατζόλι εξαιτίας της συνεργασίας του με τις αρχές τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού επτά μηνών, ο Σάντρο Τονάλι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο πιο… βαριάς καμπάνας διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.

Κι αυτό γιατί εκείνος έκανε άνοιγμα για να συνεργαστεί με τις αρχές και παραδέχθηκε πως στοιχημάτισε σε ματς της Μίλαν, της ομάδας όπου αγωνιζόταν προτού πάρει μεταγραφή στη Νιούκαστλ το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, ανέφερε, σύμφωνα με την ιταλική αθλητική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport», εκείνος δεν αγωνιζόταν στο παιχνίδι που πόνταρε.