Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τον παράνομο στοιχηματισμό από ποδοσφαιριστές που έχει συγκλονίσει το ιταλικό ποδόσφαιρο. Καθώς οι αρχές στην Ιταλία συνεχίζουν τις έρευνές τους, ένας από τους τρεις παίκτες που βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης, ο Νικολό Φατζόλι, φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με την εισαγγελία του Τορίνο για να μειωθεί η ποινή του.

Ο 22χρονος μέσος της Γιουβέντους, σύμφωνα με τα όσα είπε ο μάνατζερ του, Μάρκο Τζορντάνο, πήγε και κατήγγειλε τον εαυτό του σε μια προσπάθεια να «αποτοξινωθεί» από τον εθισμό του στον τζόγο. «Ο πατέρας του Φατζόλι είπε ότι κανείς δεν γνώριζε τον εθισμό του στον τζόγο και κατηγόρησε αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του παίκτη» τόνισε αρχικά ο Τζορντάνο και πρόσθεσε πως όταν ανέλαβε τα δικαιώματα εκπροσώπησης του Ιταλού ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι του 2023 «…ο πελάτης μας είχε ήδη προβλήματα. Ήταν ένα πρόβλημα που προέκυψε όταν δεν ήταν ακόμη πελάτης μας, αλλά παρόλα αυτά, αποφασίσαμε να μην τον αφήσουμε μόνο του. Προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και πρέπει να πω ότι συμπεριφέρεται υποδειγματικά από τότε που υπέγραψε μαζί μας. Και εμείς τον υποστηρίξαμε για να πάει να καταγγείλει τον εαυτό του».

Η συμφωνία και η κατηγορία για τον Τονάλι

Ο Φατζόλι τώρα παρουσιάζεται να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αποκλεισμού από αθλητική δραστηριότητα για τους επόμενους επτά με δέκα μήνες, αναλόγως με διάφορες πηγές που αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, επειδή κατήγγειλε τον εαυτό του και συνεργάζεται απόλυτα με τις αρχές, αν και στο μεταξύ οι αρχές δεν έχουν σταματήσει τις έρευνες.

Ο Νικολό Φατζόλι παρουσιάστηκε από τα ιταλικά ΜΜΕ ως εκείνος που… έμπλεξε τους δύο Ιταλούς διεθνείς που επίσης ερευνώνται, Σάντρο Τονάλι και Νικολό Τζανιόλο. Ωστόσο, από τα όσα διέρρευσαν από τη συνάντησή του με τους εισαγγελείς του Τορίνο κατηγόρησε τον Τονάλι. «Εκείνος μου είπε να κατεβάσω τη συγκεκριμένη εφαρμογή», φέρεται να είπε. Επιπλέον, παραδέχθηκε πως έπαιζε στοίχημα, αλλά όχι σε παιχνίδια που έπαιξε εκείνος ούτε της ομάδας του της Γιουβέντους.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Στο μεταξύ, οι αρχές για την ώρα δεν έχουν βρει ενδείξεις πόσο μάλλον στοιχεία πως χειραγωγήθηκαν τα αποτελέσματα αγώνων όπου ήταν αναμεμειγμένοι οι ποδοσφαιριστές που ερευνώνται – για την ώρα επικεντρώνονται σε αυτούς τους τρεις αν και συνολικά υπάρχουν περίπου 40, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera».

Το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο «Sky Sport Italia», από τη μεριά του, σημειώνει πως μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει και κάτι εναντίον των Νικολό Τζανιόλο και Σάντρο Τονάλι, με τους δύο παίκτες να τους αναφέρουν πως έπαιζαν poker και blackjack. Βέβαια, αυτό έρχεται σε αντίθεση με αποκαλύψεις άλλων ΜΜΕ που υπογραμμίζουν πως έπαιζαν μεγάλα ποσά σε αγώνες της Serie A και του Champions League.

Ο Τονάλι, τώρα, ενημέρωσε την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πως θέλει να συνεργαστεί και είναι έτοιμος να μιλήσει στους εισαγγελείς που διαχειρίζονται την υπόθεση. Στόχος του να έρθει κι αυτός σε συμβιβασμό για να μειωθεί η ποινή του.