Τα στοιχεία που θα συλλεγούν από τις κάμερες ασφαλείας και τις μαρτυρίες από το σημείο της ληστείας αναμένεται να δώσουν κάποιες πρώτες απαντήσεις για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από το χτεσινοβραδινό «χτύπημα» σε κοσμηματοπωλείο πολυτελέστατου ξενοδοχείου στο Σούνιο.

Δύο δράστες με απειλή όπλων κατάφεραν να εισβάλουν στο πεντάστερο ξενοδοχείο Cape Sounio, να παρακάμψουν την ιδιωτική ασφάλεια και να φτάσουν στο κοσμηματοπωλείο, από το οποίο άρπαξαν όλα τα κοσμήματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, σε εξέλιξη βρισκόταν γαμήλια δεξίωση, κανείς δεν κατάφερε να σταματήσει τους κακοποιούς, οι οποίοι έφυγαν πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό.

Τους περίμενε ο τρίτος συνεργός τους μέσα σε τζιπ, με το οποίο κατάφεραν να διαφύγουν. Μέχρι αργά το βράδυ, και παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία, οι ληστές παρέμεναν άφαντοι.

Ανοιχτά ήταν τα καταστήματα, που περίμεναν να εξυπηρετήσουν τους καλεσμένους, αλλά και τους τουρίστες του δημοφιλούς ακριβού ξενοδοχείου. Με τόσο κόσμο κανείς δεν φαίνεται να πρόσεξε ένα τζιπ που στάθμευσε έξω ακριβώς από την είσοδο των εγκαταστάσεων.

Δύο άνδρες βγήκαν από το όχημα και κατευθύνθηκαν προς το χρυσοχοείο. Με το που μπήκαν μέσα απείλησαν τον υπάλληλο με τα όπλα τους και κυριολεκτικά άδειασαν τις προθήκες και ό,τι υπήρχε στο μαγαζί.

Φεύγοντας πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και επιβιβάστηκαν γρήγορα στο αυτοκίνητο που με αναμμένη μηχανή τούς περίμενε και διέφυγαν στο σκοτάδι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ληστεία ήταν οργανωμένη και καλά προμελετημένη. Το γεγονός ότι οι δράστες επέλεξαν να χτυπήσουν σε ένα γνωστό ξενοδοχείο, με ιδιωτική φύλαξη και σε σημείο που είναι δύσκολη η διαφυγή, μαρτυρά ότι οι ληστές ήταν «επαγγελματίες» και ήξεραν τι έκαναν.

Όπως διαπιστώθηκε, το τζιπ ήταν κλεμμένο.

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν πίσω από τη ληστεία να κρύβεται σπείρα με μεγάλη… εμπειρία στις ληστείες κοσμηματοπωλείων.