Κάτι παραπάνω από… χαλαρός εμφανιζόταν ο 49χρονος λαθρέμπορος όπλων του Ασπρόπυργου, ο οποίος την ώρα που καταζητούνταν από τις ΗΠΑ με διεθνές ένταλμα σύλληψης ανέβαζε φωτογραφίες στο Facebook!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο 49χρονος Αμερικανός λαθρέμπορος όπλων R.G. ανέβαζε αναρτήσεις στο facebook από το πολυτελές ξενοδοχείο όπου διέμενε στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν τη σύλληψή του.

Στο προφίλ του ο λαθρέμπορος όπλων δηλώνει παντρεμένος και ανεβάζει συχνά φωτογραφίες τόσο από την προσωπική του ζωή, όσο και από στιγμές χαλάρωσης ή διασκέδασης.

Η καλή του σχέση με τα όπλα είναι εμφανής με μία απλή περιήγηση στο προφίλ του στο Facenook, καθώς ακόμα και οι ανήλικοι συγγενείς του, κάτω των 14 ετών, απαθανατίζονται με στρατιωτικές στολές και όπλα.

Στο επαγγελματικό προφίλ του στο κοινωνικό δίκτυο Linkedin παρουσιάζεται ως διευθύνων σύμβουλος της εταρείας C.M.E, με έδρα το Αμμάν της Ιορδανίας, η οποία προσφέρει από κρέμες προσώπου μέχρι και.. συστήματα ασφαλείας. Η CIA εδώ και καιρό γνώριζε ωστόσο ότι ο ίδιος χρησιμοποιεί την εταιρία ως βιτρίνα για να πουλάει βαρύ οπλισμό σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή.

Για τη σύλληψή του στην Αθήνα στήθηκε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Στελέχη της αμερικανικής NSA παρουσιάστηκαν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές σύγχρονων οπλικών συστημάτων για να τον δελεάσουν. Εκείνος τότε ενδιαφέρθηκε για τη δοκιμαστική αγοραπωλησία επιθετικών τυφεκίων M-4 με διόπτρες για ελεύθερους σκοπευτές, αξίας συνολικά περίπου 250.000 ευρώ.

Ο ίδιος ο  R.G. έλεγε ότι θα τα εξήγαγε στο Ιράκ. Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν με Αμερικανό αξιωματούχο που τον είχε πείσει ότι είναι λαθρέμπορος όπλων.

Η πρώτη επαφή φαίνεται να έγινε το καλοκαίρι του 2014, με τον 49χρονο να ισχυρίζεται ότι οι χρηματοδότες του είχαν έδρα τη Βηρυτό, και ο οπλισμός θα κατέληγε στο Ιράκ. Συναντήθηκαν τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς σε καφετέρια του κέντρου της Αθήνας, με σκοπό την αγοραπωλησία των πολεμικών τυφεκίων με τις διόπτρες. Ακολούθησε νέα συνάντησή τους την άνοιξη του 2015, και στις 5 Δεκεμβρίου ήρθε για την παραλαβή του πολεμικού υλικού και τελικά συνελήφθη την Τετάρτη στον Ασπρόπυργο.