Την έντονη αντίδρασή της στην πρόταση της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με την οποία ζητείται η αθώωση του Ηλία Μίχου για βιασμό, εκφράζει μέσω δηλώσεών της στο Newsbeast η δικηγόρος της 12χρονης από τον Κολωνό, Αγγελική Ψαράκη.

«Πρόκειται για μια εισαγγελική πρόταση, η οποία έμμεσα θυματοποιεί εκ νέου την ανήλικη» επισημαίνει η Αγγελική Ψαράκη, μία εκ των τριών συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, ενώ η υπόθεση μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ο Ηλίας Μίχος κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι το Δικαστήριο δεν θα την ακολουθήσει, έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αλλά και στην ουσιαστική και μοναδική αλήθεια» υπογραμμίζει.

«Στις αγορεύσεις μας θα στοχεύσουμε στο να αναδειχθούν ξανά όλα τα επιβαρυντικά στοιχεία για τους κατηγορούμενους» λέει στo Newsbeast η δικηγόρος.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση θα είναι δίκαιη και προστατευτική απέναντι στην ανήλικη», υπογραμμίζει κλείνοντας.

Η Αγγελική Ψαράκη

Τι αναφέρει στην πρότασή της η εισαγγελέας

Στην αγόρευσή της την Τετάρτη, 13/3, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή των 22 αποκαλούμενων «πελατών» της ανήλικης, που κάθονται στο εδώλιο.

Παράλληλα, εισηγήθηκε την ενοχή του Ηλία Μίχου, που, σύμφωνα με την κατηγορία, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου, που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται και για οπλοκατοχή.

Η εισαγγελική λειτουργός, ωστόσο, ζήτησε ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να καταδικαστεί η μητέρα της 12χρονης για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, αναδεικνύοντάς τη σε κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση. Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί η μητέρα του παιδιού για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους, της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Επιπλέον, ζήτησε την ενοχή της για το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος, την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλία Μίχου.