Καταπέλτης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση μαστροπείας της ανήλικης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε, σε μια διαδικασία που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, την ενοχή της νεαρής γυναίκας για το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστεί η μητέρα του παιδιού για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας, καθώς φέρεται να έχει διανείμει υλικό της ανήλικης σε συγκατηγορούμενους και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και τη φροντίδα της ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τη μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα, φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται, για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες, ώστε να της φέρνει χρήματα.

Επιπλέον, ζήτησε την ενοχή της για το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος, την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου.

Με την πρότασή της η εισαγγελέας βάζει ως κεντρικό πρόσωπο στο «κάδρο» της υπόθεσης τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία αρνείται από την πρώτη στιγμή την εμπλοκή της, έχοντας μάλιστα στο πλευρό της και τα παιδιά της.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Ηλία Μίχου, που, σύμφωνα με την κατηγορία, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου, που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, και, τέλος, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται και για οπλοκατοχή.

Η εισαγγελική λειτουργός, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος, λόγω αμφιβολιών, για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας, αναφερόμενη στον κατηγορούμενο, γνωστό ως «Μιχάλη», ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου των 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών. Αντίθετα, εισηγήθηκε την αθώωσή του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με τη 12χρονη.