«Ο Τσίπρας μάχεται να μην είναι στη λίστα των μέτρων, εργασιακά, ασφαλιστικό και οι σκληροί δείκτες του ΦΠΑ» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι κόκκινες γραμμές «το θέμα θα πάει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Αν οι δανειστές επιμείνουν στις σκληρές γραμμές για κατώτατο μισθό, συνέχιση ρήτρας ελλείμματος, αφαίρεση του προνοιακού επιδόματος, είναι λογικό να μην περάσει» πρόσθεσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας  για την ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε εκ νέου αιχμές για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζοντας ότι «θεωρώ ότι υπήρξαν υπερβολές στον τύπο των ερωτήσεων. Ορισμένα ερωτήματα, ο τύπος τους, το ύφος τους, το περιεχόμενο, έπρεπε να είχαν εκλείψει και ήταν περιττά».

Αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι «υπάρχουν κάποιες αντιφάσεις εσχάτως του καλού φίλου και υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη που καλό είναι να αποφεύγονται».

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Μητρόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι χωρίς το Ταμείο «δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία».