Την αποκάλυψη του ονόματος του αναπληρωτή υπουργού που φέρεται να έβγαλε το Μάρτιο 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο περιμένουν προσεκτικά στην κυβέρνηση. Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου χθες διαμήνυαν ότι πρόκειται θα πρόκειται για «χυδαία προβοκάτσια» εάν η εφημερίδα Θεσσαλονίκη, η οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, δεν δημοσιεύσει άμεσα το όνομα, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

Στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Μακεδονία, που ανήκει στον ίδιο εκδοτικό όμιλο, σημειώνει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα, δεσμευόμενη από το τραπεζικό απόρρητο. Ωστόσο, η εφημερίδα επιμένει στην εγκυρότητα του δημοσιεύματος και επικαλείται σχετικό έγγραφο, το οποίο φέρεται να ΄χει στην κατοχή της.

Στο κυβερνητικό επιτελείο οι εκτιμήσεις πάντως συγκλίνουν με το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας με στόχο την ίδια την κυβέρνηση και όχι το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού που φωτογραφίζεται, κάνοντας λόγο για «βρώμικο πόλεμο», ενώ δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να υιοθετήσουν το επίμαχο δημοσίευμα.

«Περιμένουμε από την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» στην αυριανή της έκδοση, στην ίδια σελίδα, να αναφέρει το όνομα του Αναπληρωτή Υπουργού, το ποσό και τα στοιχεία του λογαριασμού. Αν δεν το πράξει τότε θα μιλάμε για πρακτική που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας. Ας το πράξει αυτό για να υπάρξει και η ανάλογη απάντηση» ανέφεραν πηγές του Μαξίμου.

Μέσω κύκλων η κυβέρνηση επιτέθηκε στον εκπρόσωπο της ΝΔ, καλώντας τον να κ. Καραγκούνη «να πιέσει την εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» να δημοσιεύσει τα στοιχεία του «αναπληρωτή υπουργού που έβγαλε 80.000 ευρώ στο Λουξεμβούργο το Μάρτιο». Θα βοηθούσε πολύ στη μάχη κατά της διαφθοράς!”.

Χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε απευθυνόμενος στη Νάντια Βαλαβάνη ότι «υπάρχει ζήτημα με υπουργό σας που φαίνεται να ακολούθησε την πεπατημένη που ακολούθησε και υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν μπορείτε εσείς να δώσετε απαντήσεις ή ο υπουργός με ένα “Μ” ή ο κ. Σακελλαρίδης. Αν ισχύει όμως πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αλλιώς να καταγγελθεί η εφημερίδα».

Είχε προηγηθεί η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος ερωτηθείς στο briefing αρκέστηκε να απαντήσει «Δεν έχω υπόψη μου το δημοσίευμα, δεν μπορώ να σχολιάσω».