Σε κατηγορηματική διάψευση ενδεχόμενης μη καταβολής της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, με δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα, η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης. Ο ίδιος ανέφερε ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων έχει καλύψει την απόσταση και έχει δημιουργήσει κοινό έδαφος, ενώ πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει περαιτέρω εξειδίκευση και σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη σε Eurogroup που θα επικυρώσει τη συμφωνία.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου ήρθε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των βασικών σημείων της συνέντευξης του Νίκου Βούτση στο Der Spiegel, όπου ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πληρώσει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εάν μέχρι τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα από τους θεσμούς.

«Αν έως τις 9 Απριλίου δεν εισρεύσουν χρήματα, θα πληρώσουμε πρώτα τους μισθούς και τις συντάξεις εδώ στην Ελλάδα και μετά θα ζητήσουμε από τους εταίρους μας στο εξωτερικό συναίνεση και κατανόηση για το ότι δεν θα πληρώσουμε εγκαίρως τα 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ» είπε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνονταν μετά από συμφωνία ώστε να μην θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός.

Ο υπ. Εσωτερικών δήλωσε πως τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας φτάνουν έως τα μέσα Απριλιου και ζητά να επιστραφεί το 1,2 δισ. ευρώ από τον EFSF, τα οποία έφτασαν εκεί