«Με τη συσσώρευση της έλλειψης των εσόδων, η χώρα πηγαίνει ολοταχώς προς τρίτο Μνημόνιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, έτσι μας πηγαίνουν από το Δεκέμβριο. Το προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας για την οικονομία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, σημείωσε στον Βήμα FM: «Είχαμε προβλέψει με πολλή μεγάλη ασφάλεια τη χρηματοοικονομική ασφυξία, η οποία είναι επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα. Έχουμε δεσμεύσεις και υποχρεώσεις χωρίς χρήματα. Αυτή είναι η περίφημη διαπραγμάτευση που τόσο δυνατά επικοινωνήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά τόσο δυσμενή αποτελέσματα έχει για τη χώρα. Με τη συσσώρευση της έλλειψης των εσόδων, η χώρα πηγαίνει ολοταχώς προς τρίτο μνημόνιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, έτσι μας πηγαίνουν από το Δεκέμβριο. Το προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε εξασφαλίσει εμείς τα χρήματα των δόσεων, τα οποία βέβαια θα καταβάλλονταν μετά το Μάρτιο, αφού κλείναμε την αξιολόγηση και θα την κλείναμε το Φεβρουάριο. Θα είχαμε αποδείξει ότι εμείς είμαστε η συνέχεια και δεν θα υπήρχαν έλλογες αμφιβολίες. Θα υποχωρούσαν (από το mail Χαρδούβελη), διότι οι ίδιοι έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ανάπτυξη 3%, δεν δέχονταν τα νούμερά μας. Μιλούσαν για 2,5 δις χρηματοδοτικό κενό, διότι λόγω της προεδρικής εκλογής και των βουλευτικών εκλογών θα χάναμε τα έσοδα και τα προβλεπόμενα από την ΕΚΤ στα ταμεία μας. Αντίθετα, αν κερδίζαμε εμείς, θα τελείωνε το ζήτημα. Θα έκλεινε η αξιολόγηση το Φεβρουάριο, διότι θα υπήρχε κυβέρνηση, θα είχαμε ανάπτυξη 3% το 2015 και θα επαληθεύονταν τα νούμερά μας και το χρηματοδοτικό κενό θα ήταν μόνο 500 εκατ. Ενώ τώρα, είναι σκαστά 3 δισ. ευρώ».

Για το αν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο επερχόμενο συνέδριο, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Εγώ είμαι παρών. Δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι διαδικασίες για να γίνουν αυτά. Συνεπώς, περιορίζομαι για την ώρα στη λειτουργία ενός υπεύθυνου στελέχους που θέλει το καλό της παράταξης».