Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αντώνης Σαμαράς για τα όσα του καταλογίζουν μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε όσα του καταλογίζουν για την μη παρουσία του στην παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Η ΝΔ κατάφερε να μείνει ουσιαστικά αλώβητη» στις εκλογές, εκτίμησε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν καλλιεργήσαμε τους φόβους, επισημάναμε τους κινδύνους και είπαμε την αλήθεια», σημείωσε, απαντώντας έτσι στην εσωκομματική κριτική για τον τρόπο που δόθηκε ο προεκλογικός αγώνας.

Αναφορικά με τις πρώτες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, για την ακύρωση των αποκρατικοποιήσεων και τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως: «Έγιναν εκείνα ακριβώς για τα οποία προειδοποιούσα».

«Όλα αυτά δεν θα αυξήσουν την ανεργία και τα ελλείμματα. Δεν θα μας βάλουν ξανά στη διαδικασία της ύφεσης;», αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε εκφράζοντας τους φόβους του, ότι έτσι βυθιζόμαστε «στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα».

Όσον αφορά τη μη παρουσία του στην παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Χρησιμοποιούν προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα για να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία. Το πιο ανήθικο απ’ όλα ο θόρυβος που έκαναν ότι δεν θέλησα να παραδώσω στο Μέγαρο Μαξίμου». Όπως εξήγησε, «δεν είχα καμία πρόθεση να μην παρευρεθώ στην παράδοση». Σημείωσε, ότι «το γραφείο του κ. Τσίπρα επικοινώνησε με το δικό μου», δίχως να αναφέρει πότε ο κ. Τσίπρας θα πάει στο Μαξίμου.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει το Νικήτα Κακλαμάνη για αντιπρόεδρο της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ θα είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για αντιπρόεδρος θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης και τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα αναλάβουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης. Για υποψήφιο αντιπρόεδρο ανακοίνωσε τον Νικήτα Κακλαμάνη.