Επίθεση εναντίον της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του σε κομματική συνεστίαση, και απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης με το ΚΚΕ στις εκλογές του Μαΐου.

«Την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την έχει γευτεί ο λαός μας είτε ως αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις, είτε τώρα με την συγκυβέρνησή τους και την πλήρη κυβερνητική αντιλαϊκή ταύτισή τους», είπε ο κ. Κουτσούμπας και ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Οι σημερινές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ και άλλων δυνάμεων του πολιτικού συστήματος, πότε σε «Ελιές», πότε σε «Ποτάμια», πότε σε άλλους κεντροαριστερούς πόλους, ή η απορρόφησή τους και ένταξή τους στον αναξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ, ένα και μόνο σκοπό υπηρετούν: Να δώσουν ανάσα ζωής σε αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση, στους πραγματικούς υπεύθυνους, τους κερδοσκόπους καπιταλιστές και τα μονοπωλιακά συμφέροντα, στα διάφορα λαμόγια που τώρα φόρεσαν την προβιά του εξαγνισμένου δήθεν αριστερού, ή του επαναστάτη, του αντιεξουσιαστή, του αντισυστημικού, για να πουλήσουν διαμαρτυρία και αντίσταση, να κάτσουν στο σβέρκο μας για μια ακόμα φορά».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, έστρεψε τα πυρά του εναντίον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά -και όχι από παιδιάστικη αφέλεια, όπως ορισμένοι ισχυρίζονται προσβλέποντας ότι ίσως κάποτε ωριμάσει- συσκοτίζει την πραγματικότητα όταν λέει ότι φταίει μόνο η συγκεκριμένη πολιτική διαχείρισης, που εξέθρεψε τον εθνικισμό, τον απομονωτισμό, τον ευρωσκεπτικισμό, την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού. Ενοχοποιεί το μείγμα της πολιτικής για να αθωώσει το ίδιο το σύστημα που την εξουσία του θέλει να ενισχύσει και να προστατεύσει άλλοτε με τον εθνικισμό, το φασισμό άλλοτε με τον κοσμοπολιτισμό».

Με βάση όλα τα παραπάνω ο γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα στις εκλογές και υπογράμμισε: «Απευθυνόμαστε στους εργάτες, τους υπάλληλους, τους συνταξιούχους, που γνώρισαν όλα αυτά τα χρόνια τη βάρβαρη πολιτική, και από την καλή και από την ανάποδη. Απευθυνόμαστε στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψάχνουν πολιτική στέγη, δεν ξέρουν τι Κόμμα να επιλέξουν, έχουν μπουχτίσει από τα ψέματα, τα λόγια τα μεγάλα, τις αδιέξοδες πολιτικές. Δίνουμε σε όλους το χέρι. Τους καλούμε να συστρατευθούν με το ΚΚΕ, το Κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα, αγωνίζεται και παλεύει για τα δικαιώματα του λαού μας, για να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο. Το Κόμμα που δεν υποκύπτει, δεν πρόκειται να τους ξεγελάσει. Το Κόμμα που δεν μεταλλάσσεται, δεν μασκαρεύεται, ούτε χύνει μελάνι για να κρυφτεί σαν τη σουπιά. Το Κόμμα που ό,τι έχει να πει, το λέει ανοιχτά και παστρικά, παλικαρίσια. Να μην πέσουν ξανά σε νέες παγίδες, νέων αυτόκλητων σωτήρων. Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος».