Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ηλίας Κασιδιάρης σηκώνει χέρι σε βουλευτές και δημόσια πρόσωπα. Οι γροθιές που έδωσε στη Λιάνα Κανέλλη και το νερό που πέταξε στη Ρένα Δούρου ξάφνιασαν τους πάντες. Ή σχεδόν τους πάντες, καθώς κάποιοι θυμούνται ακόμη και τώρα τα… κροσέ του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής στο παρελθόν.Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είναι μερικά από τα θύματα του.

Κουτούλησε τον Άδωνη

Ο Αδ. Γεωργιάδης ήρθε αντιμέτωπος με τον Ηλία Κασιδιάρη πριν από τρία χρόνια. Ήταν Ιούλιος του 2009 στην πλατεία Αττικής. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν προσκαλέσει τον τότε βουλευτή του ΛΑΟΣ για να του παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τους λαθρομετανάστες. «Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ»; του είπε ο Η. Κασιδιάρης μόλις τον είδε. «Άσε με να κάνω τη δουλειά μου» πρόλαβε να πει ο Άδωνις και μετά είδε… αστράκια. Αντί δεύτερης κουβέντας ο Ηλίας τον κουτούλησε με αποτέλεσμα εκείνος να σωριαστεί στον δρόμο.

Η επίσκεψη όπως ήταν φυσικό ματαιώθηκε και ο Α. Γεωργιάδης γύρισε σπίτι ζαλισμένος. «Μόλις με είδε η Ευγενία μου έβαλε τις φωνές λέγοντας μου να σταματήσω να ασχολούμαι με την πολιτική» λέει στην Real news. Απέφυγε ακόμα και να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Η. Κασιδιάρη. Η μόνη ηθική δικαίωση ήταν όταν του τηλεφώνησε ο Νίκος Μιχαλολιάκος και του ζήτησε συγγνώμη.

Παρ’ολίγον συμπλοκή

Ανάλογο επεισόδιο έζησαν οι Α. Γεωργιάδης και Θ. Πλεύρης στις περιφερειακές εκλογές του 2010. Οι δύο βουλευτές είχαν προσκληθεί από τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα για να μιλήσουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν με αφορμή ερώτηση που είχε υποβάλει ο Θ. Πλεύρης. Ο Η. Κασιδιάρης συντόνιζε την επιχείρηση. Γύρω του, 15-20 Χρυσαυγίτες.

«Φύγετε τώρα είμαστε εμείς στην κατάσταση», είπε με άγρια διάθεση ο Κασιδιάρης. «Μα είμαστε καλεσμένοι από τους κατοίκους», απάντησαν, γεγονός που επιβεβαίωσαν και οι κάτοικοι. «Σήμερα είναι η Χρυσή Αυγή εδώ. Ελάτε αύριο», τους είπαν και μόλις έκαναν να προχωρήσουν άρχισαν οι σπρωξιές. Οι δύο βουλευτές έκαναν επιτόπου αναστροφή και αποχώρησαν για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Η σιδηρογροθιά στον Ζαφειρόπουλο

Την οργή του Ηλία Κασιδιάρη έζησε και ο Δ. Ζαφειρόπουλος ο οποίος υπήρξε «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής. Ο υποψήφιος τώρα με τον ΛΑΟΣ στην Α΄ Αθηνών ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής από το 1990 μέχρι το 2007 οπότε και αποχώρησε. Το διαζύγιο ήταν συναινετικό, λόγω πολιτικής διαφωνίας και οι σχέσεις του με τον Ηλία ιδιαίτερα φιλικές αφού πολλές φορές επικοινωνούσε ακόμα και με τη μητέρα του η οποία του ζητούσε να προσέχει τον νεαρό Κασιδιάρη.

Το καλό κλίμα στράβωσε τον Φεβρουάριο του 2008, μετά το επεισόδιο στο Καλλιμάρμαρο. Η εκδήλωση υπέρ των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, την οποία οργάνωσε ο σύλλογος Σέρβων που ζουν στην Ελλάδα ήταν σε εξέλιξη. Ο Δ. Ζαφειρόπουλος είχε φτάσει με τη σύζυγο του Γιάννα. Μόλις είχε μάθει ότι ήταν έγκυος. Λίγα μέτρα πιο κάτω κάθονταν 30 άτομα της Χρυσής Αυγής, τα οποία είχαν πάει για συμπαράσταση.

Κάποια στιγμή τον πλησίασε ο Η. Κασιδιάρης και χωρίς πολλές εξηγήσεις του είπε «φύγε από εδώ». Ο Δ. Ζαφειρόπουλος έβαλε τα γέλια και συνέχισε να κάθεται. «Τότε έβγαλε ένα σπρέι από την τσέπη του και μου έριξε στα μάτια. Τυφλώθηκα. Η γυναίκα μου άρχισε να τους βρίζει και φοβήθηκα ότι θα πιάνονταν στα χέρια.

Πήγα χωρίς να βλέπω καλά προς το μέρος τους και πριν προλάβω να μιλήσω ο Ηλίας με χτύπησε στο κεφάλι ή με σιδηρογροθιά ή με το κουτί από το σπρέι. Δεν μπόρεσα να δω. Η Αστυνομία που βρισκόταν εκεί και είδε το επεισόδιο δεν κουνήθηκε» αφηγείται ο Δ. Ζαφειρόπουλος στην Real news. H συνέχεια δόθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έκαναν έξι ράμματα.