Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή έντονο είναι το παρασκήνιο με εσωκομματικές προεκτάσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Συσκέψεις επί συσκέψεων, τόσο στο στρατόπεδο των Βενιζέλου – Λοβέρδου όσο και από τους «Παπανδρεϊκούς» με επικεφαλής τη Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη, όπου επιχειρείται να περιοριστεί ο αριθμός των παραιτήσεων και των βουλευτών που είναι ένα βήμα πριν από την καταψήφιση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δέκα σίγουρα «όχι» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αυτοί είναι οι Λούκα Κατσέλη, ο Χάρης Καστανίδης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Τ. Δημητρουλόπουλος, ο Οδ. Βουδούρης, ο Χρ. Κατσούρας, ο Τσ. Ματαντζή και ο Χρ. Μαγκούφης, ενώ κυριολεκτικά στο παρά ένα αλλά με σκοπό να καταψηφίσουν μέχρι στιγμής εμφανίζονται οι Χρ. Αράπογλου, Μ. Στρτατάκης, Λ. Μίχος, Γ. Βούρος, Ν. Ζωίδης, Γ. Κασσάρας, Δ. Καρ΄θυδης, Γ. Αμοιρίδης κ.α. Υπενθυμίζεται ότι ήση από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν παραιτηθεί οι Δ. Βαρβαρίγος, Π. Στασινός και η Π. Ζούνη, ενώ η αντικαταστάτριά της Α. Βαγενά εμφανίζεται αποφασισμένη να ψηφίσει «όχι».

Το πρωί , επτά βουλευτές (Γ. Ραγκούσης, Ηλ. Μόσιαλος, Ηλ. Καρανίκας, Σ. Κεδίκογλου, Φρ. Παρασύρης, Γ. Ντόλιος και Θ. Οικονόμου) με κοινό τους άρθρο τάσσονται υπέρ του «ναι» στην ψηφοφορία, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας (ο οποίος φερόταν να ψηφίζει «όχι») με δήλωσή του ανακοίνωσε ότι θα υπερψηφίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες Παπανδρεϊκοί βουλευτές με επικεφαλής των χάρη Καστανίδη ετοιμάζουν κείμενο με το οποίο θα προτείνουν άμεσα εκλογές γη δημοψήφισμα , ενώ σκέπτονται να μην προσέλθουν καν προς ψήφιση τα μεσάνυχτα. Ο αριθμός των υπογραφών σε αυτό το κείμενο είναι ακόμη άγνωστος.