Την πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των ομογενών επανακατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης με την πρόταση αυτή  δίνεται επιτέλους το δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο της μόνιμης διαμονής τους.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και 18 μήνες και για λόγους άγνωστους, όπως είπε, δεν έχει συζητηθεί ακόμα.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται να δώσουμε αυτό το δικαίωμα, όχι μόνο στους ομογενείς οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εδώ και δεκαετίες αλλά και στους νέους ανθρώπους οι οποίοι κατά εκατοντάδες χιλιάδες, έφυγαν από τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης. Το αυτονόητο αυτό δικαίωμα πρέπει επιτέλους να κατοχυρωθεί νομοθετικά, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί η πρόταση νόμου δεν έρχεται προς συζήτηση στη Βουλή. Και ελπίζω μετά το πρόσφατο ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχει και ο ίδιος αντιληφθεί πόσο σημαντικό θα είναι να χορηγήσουμε αυτό το δικαίωμα σε όλους τους Έλληνες οι οποίοι κατοικούν εκτός Ελλάδος» δήλωσε ο κ Μητσοτάκης.