Στο Impact hub Athens βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, για τη σύσκεψη με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όπως και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στο Impact hub Athens, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του χώρου για το πώς ξεκίνησε το εγχείρημα αυτό.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε χαλαρό κλίμα για αρκετή ώρα με πολλούς νέους ανθρώπους-εκπροσώπους κοινωνικών επιχειρήσεων που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο, νοικιάζοντας ουσιαστικά μέρος των εγκαταστάσεων και αξιοποιώντας τον ως έδρα για την εργασία τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένας ανοικτός χώρος από πολλούς νέους ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται ο καθένας σε διαφορετικά πεδία.

Αναφέρθηκαν σε ποιον τομέα δραστηριοποιείται ο καθένας εξ αυτών και εξήγησαν ότι αυτός ο χώρος τούς προσφέρει και τη δυνατότητα να βρουν πιθανές συνέργειες με άλλους νέους ανθρώπους, οι οποίοι προωθούν τις κοινωνικές επιχειρήσεις τους, με τον πρωθυπουργό να συζητά μαζί τους τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων τους.

Ακολούθησε σύσκεψη-συζήτηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Πολλοί από αυτούς τους νέους απασχολούν στις δομές τους προσωπικό που προέρχεται και από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:

ΤΣΙΠΡΑΣΤΣΙΠΡΑΣ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥtpssaxts9 tpssaxts10 tpssaxts13tpssaxts14 tpssaxts15 tpssaxts16ΤΣΙΠΡΑΣ IMPACT HUB ΤΣΙΠΡΑΣ IMPACT HUB ΤΣΙΠΡΑΣ IMPACT HUB ΤΣΙΠΡΑΣ IMPACT HUB ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ IMPACT HUB ΤΣΙΠΡΑΣ IMPACT HUB ΤΣΙΠΡΑΣ IMPACT HUB

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος