Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου προκάλεσαν οι προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του πρωθυπουργού που είχαν διατυπωθεί νωρίτερα από τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

«Η υπεροχή της αριστεράς είναι αυταπόδεικτη αν κάποιος θα είχε την όρεξη να ακούσει την ομιλία του κ. Αυγενάκη και αν άκουγε τις χυδαίες επιθέσεις που εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό, αναπαράγοντας από το βήμα της Βουλής τους γνωστούς λιβέλους της πιο σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου.

Εν πάση περιπτώσει αφού ο κ. Αυγενάκης ενθουσιάστηκε ακούγοντας τον εαυτό του να μιλάει, μπορούμε όλοι μαζί να αφήσουμε στη λήθη όλα όσα είπε ανεξαρτήτως της ετυμολογίας της», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Αυγενάκης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι περίεργο ότι ένας πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει γίνει αντικείμενο ανοιχτής ειρωνείας και συχνά χλευασμού για τις παιδαριώδεις συμπεριφορές του για τα ταξιδάκια στην Αβάνα, για τις παιδαριώδεις γκριμάτσες του σε μεγάλες συναντήσεις και τέλος πάντως την προσωπική του εικόνα».

Ο γραμματέας της ΝΔ είπε για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού: «Είδαμε προχθές τον κ. Τσίπρα σε διάγγελμά του, εν μέσω της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, να εμφανίζεται πανικόβλητος και να επιδίδεται σε μια προεκλογική δωροδοκία.

Ξεχνώντας ότι εκείνος ήταν που έκοψε το ΕΚΑΣ και επέβαλε περισσότερους και μεγαλύτερους φόρους, ξεχνώντας τη νέα μείωση των συντάξεων που συμφώνησε ήδη με τους πιστωτές και ξεχνώντας ότι έκοψε τις άλλες 12 συντάξεις για να χορηγήσει τη 13η σύνταξη. Φοβισμένος από την κοινωνική κατακραυγή προσπαθεί να κοροϊδέψει άλλη μια φορά, μόνο που τώρα κανείς πια δεν τον πιστεύει».