«Ξαναζεσταμένο φαγητό» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Στ. Λαμπρινίδης, το ζήτημα που δημιουργήθηκε μετά τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρώην πρεσβευτή, Ντενίζ Μπουλούκμπασι, περί συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για περιορισμό των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 6 ναυτικά μίλια σε ορισμένες περιοχές.

Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει τέτοιου είδους συμφωνία και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων, όποτε η ίδια το κρίνει σκόπιμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία είναι η εξεύρεση λύσης στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, πρόσθεσε ότι η Αθήνα σέβεται την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών και τάσσεται υπέρ της παραπομπής στο δικαστήριο της Χάγης σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης.

Εξηγήσεις ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα για το θέμα που προέκυψε, ζητώντας επί της ουσίας ενημέρωση για το διερευνητικό περιεχόμενο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς ο κ. Μπουλούκμπασι συμμετείχε έως και στον 36ο γύρο ενώ αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στον 50ο.