Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ περάτωσαν το γεύμα εργασίας που είχαν σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλες και συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας τόσο σε σχέση με το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα, όσο και για τα μέτρα που απαιτούνται για τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ.

Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Έλληνες εμπειρογνώμονες συναντήθηκε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους συμβούλους της.

Στη συνέχεια η συνάντηση διευρύνθηκε με τη συμμετοχή του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, των προέδρων της ΕΕ, της ΕΚΤ, της Επιτροπής και του Eurogroup Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Ζαν Κλοντ Τρισέ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ παρούσα ήταν και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Μετά τη συνάντηση αυτή ξεκίνησε η σύνοδος κορυφής, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Reuters, και το ΙΙF έχει προτείνει την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που λήγουν έως το 2019 με νέα 30ετή ομόλογα, πρόταση που καθορίζει τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στα 17 δισ. ευρώ.