Τον αποτροπιασμό τους για τη σημερινή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, εκφράζουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η δολοφονική αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες αιματηρές, παρακρατικές, στρατιωτικές και αστυνομικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού και φιλειρηνικού κινήματος και της Αριστεράς». Προσθέτει ότι «το καθεστώς Ερντογάν είναι υπόλογο για την κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή.

«Μοναδική απάντηση στο καθεστώς του τρόμου είναι η ενίσχυση του αγώνα για τη νίκη της δημοκρατίας και της ειρήνης στην πολύπαθη γειτονιά μας», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την αιματηρή διπλή βομβιστική επίθεση στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, δήλωσε: «Η σημερινή απάνθρωπη, δολοφονική τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα προκαλεί αποτροπιασμό αλλά και μεγάλη ανησυχία για τα πραγματικά κίνητρα και τους στόχους της.

Την καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη. Εκφράζουμε ταυτόχρονα προς τις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων και την Τουρκική Κυβέρνηση τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια καθώς και την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες τραυματίες».

Και το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την αποτρόπαια εγκληματική βομβιστική επίθεση, που εκδηλώθηκε σήμερα ενάντια σε μαζική κινητοποίηση στην Άγκυρα και εκφράζει την αλληλεγγύη του με την εργατική τάξη, το λαό της Τουρκίας, τις οικογένειες των θυμάτων.

«Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Η σημερινή διπλή δολοφονική βομβιστική επίθεση κατά διαδηλωτών σε συγκέντρωση ειρήνης, με πολλές δεκάδες θύματα και εκατοντάδες τραυματίες προκαλεί παγκόσμιο αποτροπιασμό, τόσο για τον τρομοκρατικό της χαρακτήρα, όσο και την απάνθρωπη λογική των δραστών. Η σημερινή ακατανόητη επίθεση έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των αιματηρών ενεργειών στην Τουρκία κατά φιλειρηνικών αριστερών κινήσεων και να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα για τον πραγματικό στόχο της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, καταδικάζοντας «με κάθε τρόπο, καθώς πρόκειται για ενέργειες που στρέφονται εναντίον της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του Τουρκικού λαού. Εκφράζουμε στις οικογένειες των θυμάτων τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας».

«Η εγκληματική – τρομοκρατική επίθεση, που σκόρπισε σήμερα το θάνατο δεκάδων και τον τραυματισμό εκατοντάδων συγκεντρωμένων που διαδήλωναν ειρηνικά στην Άγκυρα, είναι απόλυτα καταδικαστέα και προκαλεί τον αποτροπιασμό μας ανεξάρτητα από τα κίνητρα και τους στόχους της», παρατήρησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εκφράζοντας «τα θερμά συλλυπητήριά μας και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες».

Το βαθύ αποτροπιασμό του εκφράζει το Ποτάμι για την τραγωδία που προκάλεσε η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα. «Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας ενάντια σε όποιους συνέρχονται φιλειρηνικά για να προβάλουν τις απόψεις τους», υπογραμμίζει το Ποτάμι εκφράζοντας παράλληλα συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων.