«Ο λαός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για νέα επώδυνα μέτρα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου μετά το τέλος της μαραθώνιας σύσκεψης και υπογράμμισε πως διαφώνησε πλήρως με το κοινό ανακοινωθέν που συντάχθηκε από όλα τα κόμματα.

«Ακούσαμε την ενημέρωση από τον πρωθυπουργού για την πορεία των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εκφράσαμε ξεκάθαρα τις απόψεις του ΚΚΕ τόσο για τις εκτιμήσεις του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος όσο και για τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεγαλώνει τα αδιέξοδα για τον λαό» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:  «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαφωνήσαμε συνολικά με το κοινό ανακοινωθέν.  Δεν έχει εξουσιοδότηση κανένας και από κανέναν να πάει να υπογράψει νέα μνημόνια».

Τέλος ο ΓΓ του ΚΚΕ σημείωσε: «Είτε θα υπάρξει μια επώδυνη με λύση εντός του ευρώ είτε grexit όπως λένε οι εταίροι. Ο λαός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για νέα επώδυνα μέτρα. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μονομερή διαγραφή του χρέους και να εναντιωθούμε στη νέα φτωχοποίηση του λαούς μας».