Στο παρά πέντε αποφάσισε χθες η ηγεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να μεταφέρει την εκδήλωσή της για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΑΕΙ σε ξενοδοχείο της πόλης, καθώς υπήρξαν απειλές ότι θα γίνουν επεισόδια στο χώρο της εκδήλωσης μέσα στο κεντρικό ίδρυμα.

Ειδικότερα, για την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια του Παν. Ιωαννίνων, είχαν προγραμματισθεί για χθες επιστημονική ημερίδα στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» και εκδήλωση με ομιλίες και ξενάγηση σε εκθέσεις χαρτών της Ηπείρου, ζωγραφικής και σπάνιων φαρμακευτικών δοχείων από τις συλλογές καθηγητών του ΑΕΙ.

Στις εκδηλώσεις είχαν κληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ηγεσίες όλων των πανεπιστημίων της χώρας. Όμως, όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Παν. Ιωαννίνων Παναγιώτης Σουκάκος, από ημέρες υπήρξαν φήμες για την πρόθεση φοιτητικών παρατάξεων να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων, ενώ χθες το πρωί το συνεδριακό κέντρο είχε γεμίσει συνθήματα κατά των πρυτανικών αρχών και του Συμβουλίου. Έτσι αποφασίστηκε οι εκδηλώσεις να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο της πόλης.

Μία απόφαση που απέτρεψε τα επεισόδια, όμως, από κάποιους επικρίνεται. «Η υποχώρηση στην τρομοκρατία είναι λύση;» ρώτησε, μιλώντας στην εφημερίδα, καθηγητής του Παν. Ιωαννίνων.