Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Θα καθυστερήσουν οι πληρωμές στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Γίνεται προσπάθεια ώστε να καταβάλλονται οι αποδοχές στην ώρα τους


ΕΛΛΑΔΑ
12:27
25/01/2014
Θα καθυστερήσουν οι πληρωμές στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
1924
loading

Πιθανόν να υπάρξει καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας κατά τον πρώτο μήνα σύμφωνα με τα όσα είπε στη βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναγνώρισε ότι παρατηρούνται προβλήματα στην έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων και γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αν και είναι δύσκολο γιατί πρόκειται για πρόγραμμα όμως «καταβάλλεται προσπάθεια αμέσως μόλις κλείσει ο μήνας να δίνονται τα στοιχεία από τον δικαιούχο, από τον κάθε δήμο ή την περιφέρεια, ούτως ώστε να βγαίνουν οι καταστάσεις πληρωμής και να κατατίθενται τα χρήματα».

Επίσης ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ έχουν το δικαίωμα στην απεργία και επισήμανε ότι οι προσληφθέντες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους καθώς και πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλιση.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να τηρούνται όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία σε σχέση με τον τεχνικό ασφάλειας, τον γιατρό εργασίας, με την αναγγελία στο «Εργάνη», στις συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Επίσης ανέφερε ότι οι προσλήψεις δε γίνονται για την αντικατάσταση υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται ή μπαίνουν στη διαθεσιμότητα αλλά για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου, το οποίο έχει υποβληθεί μέσα από το σχέδιο του κάθε δήμου.

Σχετικά με το θέμα που τέθηκε για το ύψος των αμοιβών των εργαζομένων ο κ. Κεγκέρογλου επισήμανε ότι αυτές είναι καθορισμένες και ότι οι μέρες εργασίας πολλαπλασιάζονται με το 1.2 ώστε να εξαχθεί ο αριθμός των ημερών ασφάλισης. «Αν κάποιος εργάστηκε 15 μέρες θα λάβει 18 ένσημα. Το ανώτερο είναι οι 25 μέρες ασφάλισης».

Στις καταγγελίες για τη διάθεση των εργαζομένων σε άλλους φορείς ο Υφυπουργός είπε ότι «Εάν εργαζόμενοι έχουν παραχωρηθεί βάσει συγκεκριμένης σύμβασης για συγκεκριμένο έργο σε άλλο πρόσωπο δημοσίου δικαίου, η ευθύνη είναι του πρώτου προσώπου. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το δεύτερο πρόσωπο. Όμως, όπως ο δήμος έχει αρμοδιότητα, παραδείγματος χάρη, για το πράσινο γενικά στο χώρο του, μπορεί να περιποιηθεί και το πράσινο στο χώρο του νοσοκομείου. Αυτό είναι μέσα στις αρμοδιότητες του δήμου, αλλά ο φορέας απασχόλησης είναι ο δήμος. Δεν μπορεί να είναι άλλος. Εφόσον υπάρχει και μια συμφωνία ανάμεσα σε δύο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, αυτό μπορεί να υλοποιηθεί, όχι με το λόγο τιμής βεβαίως, διότι υπάρχει το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων, που έχει να κάνει με τη δουλειά η οποία ανατίθεται από το συγκεκριμένο πρόσωπο στο άλλο πρόσωπο».

Τέλος όσον αφορά την κριτική που ασκείται στο πρόγραμμα ο Υφυπουργός ανέφερε τα εξής: « Υπάρχουν σαφώς πολλές κριτικές για το πρόγραμμα, αλλά εγώ θα έλεγα ότι αυτό δεν έχει την έννοια της μονιμότητας, δεν μπορεί να είναι μόνιμο ένα τέτοιο πρόγραμμα και να παρέχει σταθερή εργασία με 490 ευρώ καθαρά. Ασφαλώς είναι μία ευκαιρία, είναι μία τόνωση στην οικογένεια που δεν έχει κανέναν εργαζόμενο, αλλά και σε άλλες οικογένειες».

Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1924
σχόλια
 1. avatar Ζιζελ

  Ποτε θα γινει η πληρωμη ιουλιου στο κοινωφελες?

 2. avatar μιχαλης συρος

  καλησπερα δουλευω πρωτη φορα στην κοινοφελη εργασια δεν εχω ξαναπαρει ταμειο ανεργιας μολισ τελιωσω το 8 μηνο δικαιουμε ταμειο?

  1. avatar venex

   Οχι δεν δικαιούσαι αφού δεν έχεις ξαναπάρει επιδότηση.
   Για να πάρεις πρώτη φορά θες αυτές τις προϋποθέσεις.
   http://prntscr.com/g5ceyt

 3. avatar πετρος α

  venex ξερουμε ποτε θα γινει ο διαγωνισμος για τις μονιμες θεσεις σε δημους?εμπειρια πιανεται μονο οσοι εχουν δουλεψει σε δημους?εγω δουλευω κοινωφελη εργασια το οτι εχω 1 παιδι και η γυναικα μου ανεργη δεν παιζουν μορια εκει?

  1. avatar venex

   Πέτρο ξεχασέτο.
   Το πότε θα βγει η προκήρυξη (και αν τελικά βγει)θα το μάθουμε τον Σεπτέμβριο.
   Οι συμβασιούχοι παρατασιούχοι που ήδη εργάζονται στους δήμους,έχουν μπει με ασεπ και τα μόρια που έχουν είναι στο θεό.
   Αυτή τη στιγμή δουλεύουν 6.200 και θα προσληφθούν περίπου 2.500-3.000.
   Όσοι είναι μέσα στους 6.200 έχουν όλοι 3+ ανήλικα,σπάνια 2.Έχουν όλοι 3+ αδέρφια,όποτε είναι και από πολύτεκνη οικογένεια.Έχουν συμπληρώσει ήδη 24 μήνες προϋπηρεσία επί 17 μόρια ο κάθε μήνας.Κάποιοι δεν έχουν 24 μήνες αλλά 19.Η ανεργία πιάνετε με 50 μόρια για κάθε εξάμηνο και έως και 8 εξάμηνα συνεχόμενα.Σύνολο ανωτάτης ανεργίας 400 μόρια με σύνολο προϋπηρεσίας 408.Εδώ θα παίξουν ρόλο τα παιδιά και αδέρφια.
   Η κοινωφελής δεν πιάνετε για εργασία όποτε δεν είναι προϋπηρεσία.
   Η ανεργία της συζύγου δεν πιάνεται.
   Με ένα παιδί δεν το σκέφτεστε καν.
   Προϋπηρεσία μόνο σε δήμους και στις ειδικότητες καθαριότητας και της πέριξ αυτής.(οδηγοί απορριμματοφόρων,μηχανικοί).
   Όλα αυτά τα ξέρω από κοντά μιας και είμαι κι εγώ παρατασιούχος,αλλά...δεν μπαινω με τίποτα αφου τα παιδιά μεγάλωσαν και υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που έχουν 3 και 4 ανήλικα παιδιά,χιλιάδες που έχουν παλαιότερη προϋπηρεσία και 4-5-7 αδέρφια,όποτε το ξεχνάμε.
   Με λίγα λόγια? παλεύαμε και απεργήσαμε τόσες μέρες για όλους τους άλλους.
   Αλλά αφού λένε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία κάντη.. και βλέπεις τι νούμερο επιλαχόντος θα έχεις.
   Νάσε καλά.

 4. avatar ΓΚ

  ΕΡΓΑΖΟΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑΖ ΚΑΝΟ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ 8ΜΗΝΑ ΛΣΕΠ ΣΕ ΔΗΜΘ

  1. avatar venex

   Βεβαίως και μπορείς να κάνεις.
   Όμως... το θέμα της ηλικίας φημολογείται ότι θα παραμείνει στα 45 χρόνια,και αν δεν εχεις προϋπηρεσία η οποία παίρνει 17 μόρια για μέχρι και 24 μήνες,σύνολο 408 μόρια(που την έχουν οι συμβασιούχοι),δεν εχεις 3-4 ανήλικα παιδιά,και 3-4 αδέρφια (εφ`όσον οι γονείς σου είναι εν ζωή και δεν χάνεις την πολυτεκνία)και αφού δουλεύεις και δεν έχεις και ανεργία..... μην μπεις καν στον κόπο.Ούτε μια στο δισεκατομμύριο.
   Από τους συμβασιούχους δε, που έχουν τις προϋποθέσεις.....,αν μπουν ένας στους τρεις,θα είναι θαύμα.
   Ελπίζω να βοήθησα.Νάσε καλά.

 5. avatar Εlεnh

  Καλησπέρα του Ιουνίου από τον δήμο Αθηναίων μπήκαν 26 Ιουνίου.

 6. avatar Ραν

  Επικοινώνησα με τον ΟΑΕΔ και μου είπαν ότι η καθυστέρηση προκύπτει από την Εθνική Τράπεζα γιατί τάχα έχει πρόβλημα το ΔΙΑΣ... Μάλλον μόνο για τις πληρωμές μας κατα τ' άλλα λειτουργεί κανονικά. Δεν ξέρουν πότε θα αποκατασταθεί.

 7. avatar Ιωανναsocwork

  Καλημερα! Στο δήμο Αθηναίων ακόμη να πληρωθούμε τον Ιούνιο! Ξερει κανεις τι γινεται;

 8. avatar Λ

  Τι γινεται με τις πληρωμες στα κοινωφελη?απο τις 13/6 εχει γινει αποστολη σε τραπεζα αλλα εγω που εχω αλφα δεν εχει φανει τιποτα.ξερει καποιος να μου απαντησει?

 9. avatar Anzeiia

  Venex για ακομαωδεν μας εχουνε πληρωσει απο το ταμειο ανεργειας;μηπως περνουνε την απιφαση και μετα;

 10. avatar Ξ

  Τι γινεται με τις πληρωμες ιουνιου στα κοινωφελη?απο τις 13/6 μου λεει αποστολη σε τραπεζα.ειπαν οτι οι πληρωμες θα γινουν 17/7 λογω τεχνικου προβληματος και τιποτα ακομη.ξερει κανεις τι γινεται?

  1. avatar Llllll

   Ο οαεδ λεει οτι τα εχει στειλει, απο δω και περα ειναι στην τραπεζα, η εθνικη τα εχει δωσει. Η αλφα και η Eurobank τα κραταει

  2. avatar venex

   Να κάνεις λίγο υπομονή μέχρι το απόγευμα??
   Η αν έχεις eurobank μέχρι αύριο?

   1. avatar Ξ

    Απο υπομονη δοξα το Θεο εχουμε,εχουμε ομως και υποχρεωσεις αλλα αυτο το ξεχνανε οι αρμοδιοι.οπως και να εχει σας ευχαριστω πολυ!!!

 11. avatar Κ.Χ

  Τα λεφτά είναι μεσα στην τράπεζα.

 12. avatar σταυ

  Τι εγινε τελικα με τους υπολογιστες ξερει κανεις το ξεχασαμε; θα γινει τελικα ευχαριστω για οποιον απαντηση

  1. avatar Viki Aquarius

   Θα πάνε (λένε)για αργότερα,λόγω των αδειών ,των μονίμων.Τώρα πότε θα ξεκινήσουν (αν ξεκινήσουν)άγνωστο.

 13. avatar πετρος α

  εχω εγκριση 07/07/2017 εμπειρικα μιλαω παντα θελω να πιστευω οτι μεχρι τις 14/07/2017 θα πληρωθουμε .και φυσικα για οσους δημους εχουν στειλει καταστασεις στον οαεδ μεχρι και 5 με 6 του μηνα.εμεις στο δημο μας καναμε τεραστια φασαρια μεχρι και το δημαρχο καλεσαμε για να πηγαινουν τα χαρτια στον οαεδ στην ωρα τους.κατα την γνωμη μου οσοι δεν εχουν πληρωθει στην ωρα τους δεν φταιει ο οαεδ αλλα οι δημοι που δεν στελνουν τα χαρτια στην ωρα τους.ειναι απαραδεκτοι ολοι αυτοι θελουν απλα κλοτσιες.ο οαεδ τι αλλο να κανει μεχρι που μπηκε και στη διαδικασια να πληρωνει 2 φορες το μηνα αποτι καταλαβα με τα λεγομενα σας.για οσους δημους καθηστερουν.θελω τελιωνωντας να ευχαριστισω τον venex που μας βοηθα για ολες μας τις αποριες.και επειδη καποιοι ρωτατε τα ιδια και τα ιδια για το ποτε θα πληρωθουμε συνηθως ολα αυτα εχουν απαντηθει στο παρελθον απο τον venex.

 14. avatar Gwgoula

  Ποτε θα πληρωθουμε για ιουνιο?

 15. avatar ΑΡ

  Και εδω δεν εχουμε πληρωθει , μετα απο την εγκριση πληρωμης ποτε μπαινουνε τα χρηματα ξερει κανεις τι γινεται?

  1. avatar Viki Aquarius

   26/06/2017 ΠΙΣΤΩΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
   26/06/2017 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΣ ΠΙΣΤΩΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
   24/06/2017 ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ
   23/06/2017 ΕΓΚΡΙΣΗ
   23/06/2017 ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ
   Είναι 5 βήματα.Έτσι έγινε η πληρωμή σε εμάς.(Του ΜΑΙΟΥ) Τώρα για τον Ιούνιο δεν ξέρω ημερομηνία.

 16. avatar Κ.Χ

  ΦΛ.πάρε τλ.ΣΤΟ ΟΑΕΔ 11320.και θα σε πούνε γιατί δεν πληρώθηκες η ρώτα στον Δήμο που ανηκεις.

 17. avatar ΦΛ

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ? ΠΑΜΕ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

 18. avatar Κ.Ζ

  Μήπως γνωρίζει κάποιος αυτη που πληρώθηκαν στης 26.6.17 ποτε θα ξανά πληρωθουν?? (Απο τα κοινοφελη )ευχαριστώ

 19. avatar χριστ

  Παιδιά Εμείς Πυλαία τπτ!γράφει έγκριση ποτέ θα πληρωθούμε?? Ξέρει κανει ς πόσες μέρες μετά από την έγκριση?

 20. avatar Κα

  Ο δημος γαλατσιου δεν πληρωσε ακομα βρε παιδια τι γινεται

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει