Καταχωρίσεις ακινήτων αξίας 5 δισ. ευρώ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στην ιστοσελίδα του ο ομογενής Γιώργος Στρουμπούλης, ο οποίος διαφημίζει στο εξωτερικό μια από τις πιο «λαβωμένες» από την κρίση αγορές. «Μέσα σε δύο μόλις χρόνια, η ελληνική αγορά ακινήτων και η διεθνής κοινότητα έχουν ανταποκριθεί θετικά. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Χρήστες από περισσότερες από 120 χώρες έχουν επισκεφθεί τηξν ιστοσελίδα, τουλάχιστον 1.500 είναι εγγεγραμμένοι πωλητές ακινήτων, ενώ υπάρχουν περισσότερες από 6.700 καταχωρίσεις ακινήτων, συνολικής αξίας 5 δισεκατομμυρίων.

Οι άνθρωποι φαίνεται ότι ενδιαφέρονται για την προσέγγισή μας και τον τρόπο με τον οποίο «επιτιθέμεθα» στις ξένες αγορές για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες», λέει ο κ. Στρουμπούλης που ζει μόνιμα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στον «Τύπο της Κυριακής«, η ιδέα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας ξεκίνησε από την απογοήτευση που αισθάνθηκε ο ίδιος όταν προσπαθούσε να αγοράσει ένα μικρό διαμέρισμα στην Πελοπόννησο για να κάνει διακοπές.

«Σκέφτηκα ότι θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ενημερώνονται για την ελληνική αγορά ακινήτων οι ξένοι, συγκεντρώνοντας τις πληροφορίες και κάνοντάς το πιο εύκολο για τους ανθρώπους να «πλησιάσουν» την ελληνική αγορά ως επενδυτική ευκαιρία. Αναπτύξαμε αυτή την επιχείρηση όχι μόνο ως μέσο προβολής ελληνικών ακινήτων αλλά και ως ένα όχημα μάρκετινγκ και προώθησης της Ελλάδας ως ταξιδιωτικού προορισμού» τονίζει χαρακτηριστικά.