Μια σοβαρότατη καταγγελία έκανε το πρωί της Τετάρτης ο αντιδήμαρχος Ελληνικού Βασίλης Κρητικός.

Όπως είπε το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον υπαίθριο καταυλισμό «βγήκαν όπλα. Όχι μαχαίρια, όπλα. Ο κόσμος εδώ έχει κουραστεί, υπάρχουν συνεχώς συμπλοκές».

Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό η κατάσταση στο Ελληνικό, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το συντονιστικό της κυβέρνησης για το προσφυγικό στοιβάζονται 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, «η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη».

«Κάθε μέρα οι υπηρεσίες καθαριότητας συλλέγουν πάνω από 5 τόνους σκουπιδιών από τον καταυλισμό ενώ δίνουμε 20 τόνους νερό με υδροφόρα για να ενισχύσουμε τα ντους στην παραλία όπου καταφεύγουν οι άνθρωποι αυτοί για να πλυθούν» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Ελληνικού μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε ότι οι όμοροι δήμοι αναμένουν ακόμη μία επίσημη απάντηση για το «πότε θα τελειώσει αυτό το αίσχος», κάνοντας λόγο για τριτοκοσμική κατάσταση και για υγειονομική «βόμβα».

Πρόκειται για εικόνα σταβλισμού, πρόσθεσε ο κ. Κονδύλης καθιστώντας σαφές ότι οι δήμοι δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το κράτος που φέρει ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.