Ο πρώτος κύκλος παραστάσεων του μεγαλεπήβολου project Drops of Breath ολοκληρώθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στο Σούνιο με φόντο το Ναό του Ποσειδώνα. Ο άστατος καιρός δυσχέρανε την υποβρύχια ορατότητα επηρεάζοντας το πρόγραμμα των παραστάσεων, εν τούτοις δεν στάθηκε ικανός να αποθαρρύνει την πολυσυλλεκτική ομάδα των καλλιτεχνών που είχε προετοιμαστεί εντατικά επί ένα χρόνο για τη στιγμή αυτή.

Το πρωτοφανές θέαμα καθήλωσε το κοινό που έσπευσε να το παρακολουθήσει, είτε φορώντας καταδυτικό εξοπλισμό, είτε με μάσκα και βατραχοπέδιλα από την επιφάνεια της θάλασσας είτε σε γιγαντοοθόνη στον κήπο του ξενοδοχείου Cape Sounion. Την υποβρύχια πολυ-εικαστική παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους διαπρεπείς προσκεκλημένοι, ενώ παρούσα ήταν και η Opel, υπερήφανη χορηγός οχημάτων, συνεισφέροντας σημαντικά στην υλοποίηση του καινοτόμου project.

drops2

Το Drops of Breath θα … αναδυθεί στη στεριά για τους επόμενους μήνες, μεταφέροντας τα μηνύματά του στο Drops of Peace – μια  διαδραστική με το κοινό παράσταση χορού (25, 26, 27/10 Μουσείο Βορρέ) που θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από το βίντεο της υποβρύχιας παράστασης. Στη συνέχεια, από το Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 θα βουτήξει ξανά στο νερό περιοδεύοντας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

drops1