Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Αφράτι της Χαλκίδας και ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί εκεί απ όλη την κεντρική Ελλάδα, προσπαθούν να ελέγξουν τις κρίσιμες περιοχές. Η πτώση της έντασης του άνεμου, έδωσε την ευκαιρία στα επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τα μέτωπα, και ήδη έχουν αναπτυχτεί οι επίγειες δυνάμεις στα κυρίως μέτωπο της φωτιάς, της οποίας η ένταση έχει μετριαστεί.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά την μία το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Πισσώνας και Αφράτι κοντά στη Ν. Αρτάκη της Χαλκίδας και πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στα σπίτια στο χωριό Αφράτι, και η πυροσβεστική με την αστυνομία έδωσαν εντολή για εκκένωση σπιτιών για λόγους ασφαλείας. Παράλληλα μεταφέρθηκε σε άλλη περιοχή και ένας οικισμός Ρομά για λόγους ασφαλείας.

Στα μέτωπα της φωτιάς βρέθηκαν από πολύ νωρίς, 18 οχήματα της πυροσβεστικής και 50 πυροσβέστες, όπως και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος – ενώ από πολύ νωρίς επιχειρούσαν 2 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί πάνω από 600 στρέμματα πευκόφυτης περιοχής, ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση ενώ οι πυροσβέστες ερευνούν την περίπτωση εμπρησμού, καθώς έχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία