Ο Ευτύχιος Βλαχάκης έφυγε πριν από 60 χρόνια από την πατρίδα του, την Κρήτη, με προορισμό την Αμερική. Μαζί του πήρε, την αγάπη του για τη φύση και την οικολογία. Σε σύντομο χρόνο, ο έλληνας μετανάστης, κατάφερε να συνδυάσει τις πολιτιστικές αυτές αξίες με τις γνώσεις του στη Χημεία και να χτίσει μια αυτοκρατορία στο χώρο των «πράσινων» καθαριστών και απορρυπαντικών προϊόντων.

Η εταιρεία που έχτισε, η Earth Friendly Products, είναι σήμερα στις 100 πιο πράσινες εταιρείες της Αμερικής, πρόσφατα δε απέσπασε την πολλή μεγάλη διάκριση της μηδενικής εκπομπής ενεργού άνθρακα, κάτι που πολύ λίγες εταιρείες παγκοσμίως έχουν καταφέρει.

Η ιστορία, μάλιστα, του Ευτύχιου Βλαχάκη και των «πράσινων» απορρυπαντικών ECOS, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, με τον τίτλο «Μια Πράσινη Ιστορία».

Σήμερα, η κόρη του Ευτύχιου Βλαχάκη έρχεται να εκπληρώσει το όραμα του πατέρα του, καθώς μετά το θάνατό του, φέρνει τις δημιουργίες του πίσω, στην Ελλάδα! Η EFP Hellas ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013 στην Αθήνα, λόγω της ελληνικής καταγωγής του ιδιοκτήτη Dr. Ευτύχιου Βλαχάκη, και ήταν η 1η εκτός Αμερικής θυγατρική εταιρεία.

Το επιχειρηματικό πλάνο προβλέπει, αρχικά, εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, και σε δεύτερο χρόνο, παραγωγική δραστηριότητα για την κάλυψη των αναγκών των παραπάνω περιοχών.

Η EFP έχει προσανατολισθεί στην παραγωγή πράσινων καθαριστικών προϊόντων, από φυτικές πρώτες ύλες, με απόλυτη αφοσίωση στην οικολογική φιλοσοφία. Σκοπός της θυγατρικής στην Ελλάδα, είναι η εμπορία και η παραγωγή των προϊόντων ECOS, των υψηλής ποιότητας διάφανων καθαριστικών προϊόντων, χωρίς τη χρήση τοξικών βαφών και συντηρητικών.

Η κύρια εμπορική δραστηριότητα της EFP Hellas, άρχισε το 2014 και αυτή τη στιγμή τα διάφανα προϊόντα ECOS έχουν παρουσία στις μεγαλύτερες αλυσίδες super market, όπως: Σκλαβενίτης, My Market, Γαλαξίας, Θανόπουλος, Χαλκιαδάκης, ΙΝΚΑ αλλά και σε πολλά σημεία μικρότερων αλυσίδων καθώς και σε βιολογικά καταστήματα.

Η συλλογή των προϊόντων ECOS, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στα καταστήματα, περιλαμβάνει προϊόντα για καθαρισμό ρούχων, γενικού καθαρισμού, καθαρισμού πιάτων πλυντηρίου και στο χέρι, και σαπούνι χεριών.

Μετά την έναρξη της κυκλοφορίας των προϊόντων ECOS, ήρθε και η ώρα της μονάδας παραγωγής, η οποία δημιουργεί πλήθος θέσεων εργασίας σε διάφορους τομείς.

«Θέλω να εκπληρώσω το όραμα του πατέρα μου. Η Ελλάδα ήταν πάντα στην καρδιά του, και το να ανοίξει μία μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα ήταν όνειρο του. Η μονάδα στην Ελλάδα θα είναι το ευρωπαϊκό κέντρο για την Earth Friendly Products και το σύνολο της αγοράς της ΕΜΕΑ (Europe-Middle East-Africa). Όπως ακριβώς έχτισε τις 5 μονάδες παραγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι ήθελε να χτίσει και μια σύγχρονη πράσινη μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα εξοπλισμένη με ηλιακούς συλλέκτες και με ό,τι πιο σύγχρονο στην “πράσινη” τεχνολογία. Ήθελε επίσης να προμηθευόμαστε τα υλικά μας σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και σε άλλους τομείς στην Ελλάδα», εξηγεί η κόρη του Ευτύχιου Βλαχάκη, Kelly Vlahakis-Hanks.

«Θα συνεχίσω να στηρίζω και να επενδύω στους υπαλλήλους μας, και θα συνεχίσουμε να εφευρίσκουμε νέα προϊόντα που να είναι ασφαλή για τα παιδιά μας, τα κατοικίδια ζώα μας, και τον πλανήτη μας. Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά για να εκπληρώσουμε όλους αυτούς τους στόχους».