Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε την νωπή μαγιά, το χλιαρό γάλα, το μέλι, το αλεύρι. Ανακατεύουμε με αυγοδάρτι ή με το χέρι. Να γίνει ομοιογενής χυλός.
  2. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει. ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, το χυμό, την μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκάλι και λεμόνι, το μανταρίνι ψιλοκομμένο, το αλάτι και την βανίλια. χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Να αφρατέψουν.
  3. Ρίχνουμε το χυλό που έχει φουσκώσει. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά. Ανεβάζουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε για 4 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό βούτυρο. ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
  4. Βάζουμε την ζύμη σε μια λεκάνη και την σκεπάζουμε. Αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει κάνουμε το 1 ξεφούσκωμα και απαλό ζύμωμα. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Στην συνέχεια κάνουμε το 2 ξεφούσκωμα με τον ίδιο τρόπο. Ξανά σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. μετά κάνουμε το 3 ξεφούσκωμα.
  5. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε αποσπώμενη φόρμα (28 εκ.) ή ταψάκι 30 εκ. Στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βουτυρώνουμε. Κόβουμε την ζύμη σε 12 μπάλες. Βάζουμε στη ζύμη το φλουρί. Τοποθετήστε το κάθε κομμάτι ζύμης στη φόρμα.
  6. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο σε θερμοκρασία 35 c περίπου 45΄ για να φουσκώσει. Χτυπάμε 1 αυγό µε 3 κ.σ γάλα και αλείφουμε με ένα πινέλο την βασιλόπιτα. Πασπαλίστε με τριμμένο αμύγδαλο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Την βγάζουμε από το φούρνο την αλείφουμε µε λίγο λιωμένο βούτυρο να γυαλίσει και να την προστατεύει από την υγρασία.