Υλικά

  • 1 ολόκληρο  κοτόπουλο
  • 750 γραμμάρια πατάτες
  • 1 λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτάλια της σούπας διάφορα μυρωδικά (μαϊντανός, δεντρολίβανο, ρίγανη,θυμάρι,φασκόμηλο)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, το μείγμα από τα διάφορα μυρωδικά, το λιωμένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Με το μείγμα αυτό μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
  5. Ξεκινάμε από την κοιλιά ή το λαιμό του κοτόπουλου και το απλώνουμε ανάμεσα στην πέτσα και το κρέας.
  6. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο και γύρω από αυτό τις κομμένες πατάτες σε ένα ταψί.
  7. Περιχύνουμε τις πατάτες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Ρίχνουμε στο ταψί ένα φλιτζάνι νερό.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το κοτόπουλο να ψηθεί στους 240 βαθμούς για 15 λεπτά.
  10. Στο χρόνο αυτό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 60 λεπτά.