Υλικά

  • 1/3 φλιτζάνι μουστάρδα
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου
  • αλάτι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο (ή μπόλικο δενδρολίβανο)
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το μέλι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι.
  2. Αλατίζετε το κοτόπουλο και τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ. Ρίχνετε με το κουτάλι τη σάλτσα μουστάρδας μελιού πάνω από το κοτόπουλο. Τοποθετήστε το δενδρολίβανο ανάμεσα στα κομμάτια κοτόπουλου.
  3. Ψήστε για 45 λεπτά η μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπουτάκια κοτόπουλου. Αφαιρέστε το πυρέξ από το φούρνο.Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι πάνω από το κοτόπουλο πριν σερβίρετε. Γαρνίρετε με ρύζι.