Υλικά

  • 6 μπούτια κοτόπουλου με δέρμα και κόκαλα
  • 120 γρ. κριθαράκι
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, στη μέση
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγο φρέσκο άνηθο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι και τα καρότα. Αλατοπιπερώστε καλά και προσθέστε το νερό, προσθέτοντας περισσότερο αν χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια κοτόπουλου καλύπτονται πλήρως. Φέρτε το φαγητό σε βρασμό πριν μειώσετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αφήστε να σιγοβράσει με το καπάκι κλειστό για 30 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε τα μπούτια κοτόπουλου από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη. Ελέγξτε τη γεύση και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι στη σούπα αν χρειάζεται. Προσθέστε το κριθαράκι και δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρέψτε με κλειστό καπάκι για άλλα 15 λεπτά.
  3. Εντωμεταξύ, μόλις το κοτόπουλο κρυώσει αρκετά για να το αγγίξετε, πετάξτε τη φλούδα και κόψτε το κρέας από το κόκαλο, επιστρέφοντας τα κόκαλα στην κατσαρόλα όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
  4. Μόλις μαλακώσει το κριθαράκι, αφαιρέστε τα κόκαλα του κοτόπουλου και το κόκκινο κρεμμύδι και βγάλτε 3-4 κουτάλες καυτής σούπας από την κατσαρόλα σε μια κανάτα, χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο για να αφήσετε πίσω τυχόν κομμάτια καρότου ή κριθαριού.
  5. Χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίξτε το χυμό λεμονιού. Χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα, ρίχνετε σιγά σιγά τη ζεστή σούπα στο μείγμα των αυγών μέχρι να γίνει χαλαρή, ελαφριά και κρεμώδης. Στη συνέχεια, προσθέστε τα σιγά σιγά πίσω στην κατσαρόλα με τη σούπα.
  6. Επιστρέψτε το τεμαχισμένο κοτόπουλο στη σούπα. Προσθέστε λίγο ακόμα νερό αν χρειαστεί και ελέγξτε ξανά το καρύκευμα. Μόλις ζεσταθεί το κοτόπουλο, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο άνηθο πριν σερβίρετε.