Φράουλες με σοκολάτα! Ο τέλειος συνδυασμός. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται μέσα σε ένα γευστικό cake, το οποίο είναι και υγιεινό! Ξέρω ότι σου έχω εξάψει ήδη την περιέργεια για αυτό το γλυκό και δεν θα σε κρατήσω άλλο σε αγωνία, πάμε να δούμε πώς μπορείς να το φτιάξεις.

Θα χρειαστείς:

  • 120γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 16γρ. αλεύρι καρύδας
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. baking soda
  • 63γρ. φυστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 120ml. γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 30γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 40γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 90γρ. φράουλες
  • 50γρ. μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζεις το αλεύρι ολικής, το αλέυρι καρύδας, την κανέλα και την baking soda. Σε ένα άλλο μπολ βάζεις το φυστικοβούτυρο, το γάλα, την ζάχαρη καρύδας, την καστανή ζάχαρη και το αυγό και τα αναμυγνύεις πολύ καλά. Μόλις τα ανακατέψεις πρόσθεσε τα στο άλλο μπολ με τα στέρεα υλικά σου και ανάμειξε καλα. Αφού ανακατέψεις πρόσθεσε τις φράουλες και την μαύρη σοκολάτα που έχεις κόψει σε κυβάκια. Στη συνέχεια βάλε το μείγμα σου σε ένα ταψάκι με μια λαδόκολλα και ψήσε για 15 με 20 λεπτά στους 175 βαθμούς κελσίου στον αέρα.

Το cake βγάζει περίπου 10 κομμάτια. Το κάθε κομμάτι έχει 173 θερμίδες, 5γρ. πρωτεΐνης, 6.5γρ. λιπαρών και 22γρ. υδατανθράκων.