Υλικά

  • 150 γρ. λευκό ταραμά
  • 400 γρ. ψωμί μ,παγιάτικο
  • 150 γρ. κόκκινο κρεμμύδι
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 ml χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το μπαγιάτικο ψωμί σε ένα μπολ και ρίξτε αρκετό νερό για να καλύψει το ψωμί. Αφήστε το ψωμί να μουλιάσει για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το ψωμί από το μπολ και πιέστε το πολύ καλά με τα χέρια σας για να φύγει όλο το νερό. Τοποθετήστε το σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
  2. Καθαρίστε το κρεμμύδι και κόψτε το σε κομμάτια. Τοποθετήστε το μέσα σε ένα μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το χυμό λεμονιού και το λευκό ταραμά. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα. Στη συνέχεια, ενσωματώστε το ψωμί σε κομμάτια κάθε φορά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ωραίο και λείο.
  3. Προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί όλο στον ταραμά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον ταραμά σε ένα μπολ ή δοχείο τροφίμων και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.