Υλικά

  • 250 γρ. ζυμαρικά
  • 2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας με ψητή κόκκινη πιπεριά (ή άλλη σάλτσα ζυμαρικών της επιλογής σας)
  • 1 τσαμπί ντοματίνια
  • 1 κ. σ. + 1 κ. γλ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 750 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς
  • 240 γρ. σπανάκι
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Προαιρετικά, για γαρνίρισμα κατά βούληση: λεπτές φέτες βασιλικού, θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου τσίλι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Προθερμάνετε το γκριλ στο φούρνο και τοποθετήστε τα ντοματίνια σε ένα μικρό ταψί.
  3. Περιχύστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, αλατίστε, ανακατέψτε και ψήστε για 5-7 λεπτά.
  4. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το για 4- 5 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να ψηθεί καλά μέχρι μέσα.
  5. Προσθέστε στο τηγάνι το σπανάκι, τα ζυμαρικά και τη σάλτσα μαζί με το κοτόπουλο. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα, να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και να μαραθεί το σπανάκι. Μόλις όλα ενωθούν, προσθέστε τα ντοματίνια και το θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί, ανακατεύοντας απαλά άλλη μια φορά για να ενωθούν καλά.
  6. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με το κοτόπουλο και το κατσικίσιο τυρί, πασπαλίζοντας με λεπτές φέτες βασιλικού και θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι.