Συνεχίζει τις παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με στόχο τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνέχισε και σήμερα τις παρεμβάσεις της, με αγορές πορτογαλικών και ιρλανδικών ομολόγων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η ΕΚΤ συνέχισε και σήμερα, επί δεύτερη κατά σειρά ημέρα, τις μαζικές αγορές ομολόγων», επεσήμαναν στελέχη των τραπεζών BNP και Natixis, που δραστηριοποιούνται στην αγορά ομολόγων.

«Δε θα εκπλαγώ εάν είναι η ΕΚΤ που εξαγοράζει εδώ και τρεις ημέρες ομόλογα κυρίως της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ελλάδας αξίας τουλάχιστον 3,5 έως 5 δισ. ευρώ», τόνισε στέλεχος της BNP.

Η αξία των αγορών αυτών, είναι σαφώς υψηλότερη εκείνης των αγορών που συνήθως πραγματοποιεί η ΕΚΤ στο διάστημα μίας εβδομάδος, που κυμαίνεται μεταξύ 700 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ.

Την προηγουμένη εβδομάδα η ΕΚΤ επιτάχυνε το ρυθμό της εξαγοράς ομολόγων στο ποσό των 1,3 δισ. ευρώ προσπαθώντας να καθησυχάσει τις διεθνείς αγορές έναντι του ενδεχομένου επέκτασης της κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

«Ωστόσο, από την Τέταρτη και κυρίως από την Πέμπτη, έχει υπερβεί κατά πολύ το ρυθμό αυτό», σημείωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ρομπάν, στέλεχος της Natixis.