«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα τον πρόεδρο του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ. Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας, σε μία διαδικασία η οποία θα αποτελέσει τη βάση για μια αποτελεσματική συνεργασία, όπως απαιτεί το συμφέρον της Ελλάδας και της ευρωζώνης.

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση, στην οποία συζητήθηκαν οι διαδικασίες της ευρωζώνης με έμφαση στο ζήτημα που αφορά τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης για μία Ελλάδα που μπορεί να αναπνέει μέσα σε μία Ευρώπη που αναπτύσσεται.

Από τη δική μου μεριά είπα στον Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκα εκτενώς στις προτεραιότητες και μεταρρυθμίσεις που θα κάνουμε και πρέπει να είναι βαθιές χωρίς φόβο και πάθος και οι οποίες θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.  Η Ελλάδα και η κυβέρνηση προσφέρει εγγύηση στον ελληνικό λαό και στους εταίρους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και μικρό πλεόνασμα.

Η Ελλάδα και η ευρωζώνη θα συνεχίσουν τις συζητήσεις και τους επόμενους μήνες για το πως θα πορευθούν. Το κράτος έχει συνέχεια, η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση όχι»,ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Βαρουφάκης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.