Ενισχύσεις 500 εκατ.  ευρώ προγραμματίζει να δώσει η Ε.Ε. στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ από τις Βρυξέλλες, μαζί με 280 εκατ. ευρώ για τη μετανάστευση και τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων. Τόνισε ότι η Ελλάδα σημειώνει σημαντική απορροφητικότητα κονδυλιών από τα διαρθρωτικά ταμεία, που ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Μίλησε για μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, βάσει των συστάσεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που προτείνει σαρωτικές αλλαγές με μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και συρρίκνωση των φορέων.

Ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τις ελβετικές αρχές για την φορολόγηση των καταθέσεων που έχουν φυγαδευτεί παράνομα στο εξωτερικό.

Ο Ράιχενμπαχ υποστήριξε ότι η ομάδα κρούσης δίνει ειδικό βάρος σε τρεις άξονες και συγκεκριμένα

-Στη φορολογία και την είσπραξη εσόδων
-Τη μείωση των δαπανών
-Τη μεταρρύθμιση στην δημόσια διοίκηση

Προτεραιότητες της κυβέρνησης σύμφωνα με τον Ράιχενμπαν θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του συστήματος συλλογής φόρων, ο καλύτερος μηχανισμός επίλυσης φορολογικών διαφορών με επιτάχυνση των φορολογικών δικών. Τόνισε παράλληλα ότι τα κράτη μέλη, η ΕΚΤ, ο ΟΟΣΑ και το ΔΝΤ στηρίζουν την Ελλάδα σεβόμενοι την εθνική κυριαρχία της χώρας.