Την 25η Μαρτίου το έθιμο προστάζει μπακαλιάρο σκορδαλιά. Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο πιάτο συνδέεται με τη νηστεία της Σαρακοστής, καθώς του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι μία από τις δύο ημέρες που καταλύεται (η δεύτερη είναι η Κυριακή των Βαΐων) με ψάρι.

Ωστόσο, είναι πάρα πολλοί εκείνοι που τιμούν το έθιμο με τον μπακαλιάρο με ή άνευ σκορδαλιάς. Αν, λοιπόν, την 25η Μαρτίου σχεδιάζετε να βγείτε έξω για να γιορτάσετε την εθνική μας επέτειο, τηρώντας και το έθιμο, παρακάτω σας έχουμε τα μαγαζιά με τον καλύτερο μπακαλιάρο της πόλης.

Volta

Στο στέκι των Κάτω Πετραλώνων θα βρείτε τον μπακαλιάρο, όπως τον θέλετε με το χρυσαφένιο κουρκούτι του. Αν νηστεύετε την Σαρακοστή, στη Volta θα βρείτε και νηστίσιμο μενού με σαρακοστιανά πιάτα.
Ιπποθοντίδων 10, Αθήνα

Βασίλαινας

Εδώ δεν χρειάζονται καν συστάσεις. Το εστιατόριο με τη μακρά ιστορία, αποτελεί εγγύηση και στον παραδοσιακό μπακαλιάτο σκορδαλιά που θα σας ενθουσιάσει με το πόσο τραγανό είναι το κουρκούτι του.
Βρασίδα 13, Αθήνα

Το Ουζερί του Λάκη

Οι συστάσεις, τουλάχιστον για τους μερακλήδες της πόλης, είναι περιττές. Το ουζερί του Λάκη δίπλα ακριβώς στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι ένα ανεπιτήδευτο, παρεΐστικο στέκι που αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια. Την τιμητική τους εδώ έχουν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, τα γευστικά μαγειρευτά και η αυθεντική ρακή από την Κρήτη.
Ελπίδος 16, Αθήνα

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Το ταβερνάκι στην στοά της Λέκκα έχει σταθερά τον μπακαλιάρο σκορδαλιά στο μενού του, και είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα του. Αν νηστεύετε, μπορείτε να βρείτε και ψημένο θράψαλο, που θα σας ενθουσιάσει.
Λέκκα 22, Σύνταγμα

Η Σαΐτα

Μία από τις ιστορικές ταβέρνες της πόλης, στην οποία θα βρεις το πιο νόστιμο μπακαλιάρο σκορδαλιά. Να δοκιμάσετε όμως και το καλαμαράκι τους, καθώς και τις γαρίδες σχάρας και τους κολοκυθοκεφτέδες.
Κυδαθηναίων 21, Πλάκα