Άνοιξη και σε ποιον αυτή την εποχή δεν έχει ξυπνήσει μια νοσταλγία για το χωριό ή δεν του θυμίζει εικόνες από το χωριό. Μία από αυτές τις εικόνες, είναι και φαγητό στην ταβέρνα με την οικογένεια σε ολάνθιστες αυλές.

Αν σας έχει λείψει μια τέτοια εικόνα και θέλετε να ζήσετε ένα τέτοιο σκηνικό, στην Αθήνα υπάρχουν ταβέρνες με αυλή και νόστιμο φαγητό, που είναι και πάντα το ζητούμενο.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στην πόλη, καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος στο Κουκάκι συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.
Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι

Καραβίτης

Στην Πλατεία Προσκόπων, η ταβέρνα του Καραβίτη αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από την δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια παλιά γειτονιά της Αθήνας, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγικό ατμόσφαιρα.

Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.
Παυσανίου 4, Παγκράτι

Ρεμούτσικο

Μία από τις κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό παϊδάκι του. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στoν Άγιο Δημήτριο που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του.
Αγ. Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος

Πιπινιός

Ανηφορίζουμε προς τη Σταμάτα και στην γνωστή πλατεία συναντάμε τον Πιπινιό που λειτουργεί από τις αρχές του ’90 και είναι φημισμένος για τα κρεατικά του, καθώς πρόκειται για μια παραδοσιακή χασαποταβέρνα με ευρύχωρο κήπο και αρκετό πράσινο.

Το μενού απλό, βασίζεται σε παϊδάκια, κοκορέτσι, προβατίνα, κατσίκι στη γάστρα κ.α.
Πέππα 1, Σταμάτα