Στην έκθεση της Βαρκελώνης παρουσιάστηκε όλη η ανανεωμένη σειρά αυτοκινήτων Mahindra 2017/2018.

Μια νέα πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου GOA Pick Up  και του νέου μοντέλου XUV 500 W10 για το οποίο ήδη γίνονται δεκτές παραγγελίες.

Επίσης, ένα ακόμα μοντέλο έκανε την πρεμιέρα του, εκεί. Πρόκειται για  το πρωτότυπο  XUV Aero που προδιαγράφει τους μελλοντικούς σχεδιασμούς και το στυλ των αυτοκινήτων Mahindra στην Ευρώπη.

mahddrr1 mahddrr2 mahddrr3 mahddrr4 mahddrr5

KUV 100

Το KUV 100 είναι ένα νέο  μοντέλο που ανοίγει τον δρόμο στη νέα κατηγορία compact crossover. Είναι προορισμένο να σηματοδοτήσει μια νέα πορεία του Ινδού κατασκευαστή στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα 5θυρο, 5θέσιο compact crossover το οποίο συνδυάζει το στυλ  και την εμφάνιση του SUV με την ευελιξία ενός αυτοκινήτου πόλεως, Προσφέρεται με ένα ποιοτικό, ελκυστικό πακέτο και η αναλογία μεταξύ ποιότητας και τιμής  είναι επίσης  ενδιαφέρουσα.

To όνομα του υποδηλώνει την βασική φιλοσοφία του σχεδιασμού του.K σημαίνει γενιά “Kool & Τrendy” (απολαυστικό και μοντέρνο), και UV αναφέρεται στον όρο Utility vehicles (χρηστικά αυτοκίνητα), ο τύπος του οχήματος  έχει εμποτισθεί με το πραγματικό DNA Mahindra, και  έχει καθαρή απόσταση από το έδαφος μεγαλύτερη από τα αντίστοιχα μοντέλα.

Ο αριθμός 100 προδιαγράφει το μέγεθος και την κατηγορία του αυτοκινήτου. Είναι το πιο μικρό μοντέλο της σειράς με κορυφαίο το Mahindra XUV500.

Σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και εξελίχθηκε από το κέντρο ερευνών Mahindra Research Valley  στο Chennai (Ινδία) και είναι κτισμένο σε αυτό-φερόμενο πλαίσιο στη γραμμή παραγωγής του Chakan Maharashtra.

Ο σχεδιασμός του KUV 100 είναι ξεχωριστός. Το αμάξωμα παρουσιάζει  ωραίες γραμμές , προεξέχων εμπρόσθιο τμήμα και υψηλή μεσαία γραμμή, μοντέρνους προβολείς, προδιαγραφόμενα «φρύδια» στους τροχούς , ράγες οροφής με σετ αεροτομή επάνω από το οπίσθιο παράθυρο, και όλα μαζί να δημιουργούν ένα ξεχωριστό σύνολο.

Εξοπλίζεται με ζάντες 15 ιντζών, έχει όμορφο σχεδιασμό πίσω  ,φώτα LED  , χρωμιωμένα φώτα   ομίχλης και χερούλια στις πίσω πόρτες τοποθετημένα κάθετα. Ο εσωτερικός διάκοσμος αντικατοπτρίζει τον εξωτερικό σχεδιασμό. Οι χώροι είναι μεγάλοι παρά το compact αμάξωμα, ενώ υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τα καθίσματα και μέσα  στο πάτωμα. Η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ είναι 243 λίτρα και φθάνει τα 473 λίτρα με αναδίπλωση των καθισμάτων.

Ενδιαφέροντα είναι και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας με ισχυρό αμάξωμα χάρις στο ατσάλινο υψηλής αντοχής αυτοφερόμενο αμάξωμα και τον εξοπλισμό ασφαλείας με στάνταρτ ABS και EBD.

Το KUV100 θα προσφέρεται σε μια ποικιλία χρωμάτων και μια εντυπωσιακή διχρωμία καθώς και μια σειρά από πρόσθετο εξοπλισμό.

Στην Ευρώπη  θα εξοπλίζεται με τον νέο κινητήρα Mfalcon g80, 1.2 λτ MPFI, 82 ίπποι /5500 στροφές και προδιαγραφές  EURO 6.  Ο κινητήρας αποδίδει μεγάλη ροπή από τις  χαμηλές στροφές και σε όλο το φάσμα  στροφών (11,7 χγρμ/3500 στροφές).

Ο κινητήρας  φτιαγμένος από αλουμίνιο, εξοπλίζεται με διπλή βαλβίδα μεταβλητού χρονισμού, μικρουβριδική τεχνολογία (Engine Start-Stop) και εμπρόσθια κίνηση. Αναμένεται  στην Ευρώπη, το τέλος του έτους 2017.

GOA Pick-Up

Στην έκθεση της Βαρκελώνης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το ανανεωμένο GOA Pick-Up.

Το GOA είναι ένα διαχρονικό Pick-Up το οποίο προσφέρει πλούσια ροπή από χαμηλές στροφές. Ο turbo diesel κινητήρας των 2200 κ.εκ. αποδίδει 140 ίππους και έχει common rail Bosch και σύστημα άμεσης έγχυσης.

Το τετρακίνητο GOA πηγαίνει άνετα σε κάθε έδαφος και είναι εξοπλισμένο με ότι χρειάζεται ώστε να εξασφαλίζεται άνεση στην δουλειά κι το ταξίδι, προσφέροντας το μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο της κατηγορίας. Προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής 2WD ή 4WD με κλείδωμα κεντρικού διαφορικού. Το GOA Pick-Up έχει έγκριση τύπου επαγγελματικού οχήματος Ν1.

Το ανανεωμένο Mahindra Goa Pick- Up έχει ένα σύγχρονο εξωτερικό στυλ με διπλούς προβολείς με όμορφο πλαίσιο LED, νέα γρίλια εμπρός , νέους προφυλακτήρες ασφαλείας, νέο ταμπλό οργάνων και κεντρική κονσόλα με νέο σχεδιασμό, νέο σπορ τιμόνι με χειριστήρια ραδιοφώνου και cruise control, νέα χρωμιωμένα φινιστρίνια  AC και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που ολοκληρώνουν το εσωτερικό του οχήματος  με νέα οθόνη αφής υψηλής τεχνολογίας με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης GPS, tyre-tronics και  έξυπνο σύστημα στάθμευσης  με οπισθοπορεία. Ο κινητήρας ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές Euro 6  και θα διατίθεται στις αρχές του 2018.

XUV500 W10

To κορυφαίο μοντέλο Mahindra XUV500 παρουσιάστηκε στην Βαρκελώνη με την νέα έκδοση W10, η οποία  είναι ήδη ετοιμοπαράδοτη στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το μοντέλο που επέτρεψε στην Mahindra να αυξήσει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Το XUV500 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Mahindra με αυτοφερόμενο αμάξωμα  που του δίνει ασφάλεια και σταθερότητα. Με καλή αναλογία βάρους/ισχύος, έχει καλό κράτημα και εύκολη οδήγηση. Οι διαστάσεις του εξασφαλίζουν άνετο εσωτερικό, ενώ η αίσθηση και το στυλ του αποτελούν πρόσθετα χαρακτηριστικά που σε κερδίζουν.

Ο εσωτερικός χώρος μεγάλος με τρείς σειρές ανατομικών δερμάτινων καθισμάτων για την άνετη μεταφορά 7 επιβαινόντων.

Το νέο. XUV500 W10 προσφέρεται με ηλεκτρονικά χειριζόμενη ηλιοροφή, ζάντες 18 ιντσών και  χρωμιωμένο πλαίσιο στα παράθυρα. Η σειρά XUV500 ενισχύθηκε με το μοντέλο W10 με προηγμένη τεχνολογία και σπορ αίσθηση.

Οι εκδόσεις AWD μπορούν να αποεπιλεχθούν και αυτόματα κατανέμουν την ροπή στους εμπρόσθιους και οπίσθιους άξονες χάρις  στο προηγμένης τεχνολογίας σύστημα  ηλεκτρονικής διαχείρισης Η άνεση στο ταξίδι είναι εγγυημένη σε κάθε επιφάνεια, από την ανάρτηση που έχει εξελιχθεί μαζί με την Lotus για να χρησιμοποιηθεί για εντός και εκτός δρόμου διαδρομές.

Τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά ασφαλείας , ABS+EBD + EPS εξασφαλίζουν ευστάθεια σε όλες τις συνθήκες, ενώ στις κατωφέρειες και γλιστερές επιφάνειες εμπλέκεται το «Hill Descent Control “ για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο κινητήρα 2.2  TD Euro 6, παράγει 140 ίππους και ροπή  30,6 χγρμ  από τις 1600-2800 στροφές. Επιπλέον, με το  σύστημα Start-Stop μειώνεται η κατανάλωση και οι ρύποι, με τον κινητήρα να παραμένει σε ετοιμότητα 2.5 λεπτά από το σταμάτημα.

Η Mahindra

Πρόκειται για Ινδική εταιρία με διεθνείς δραστηριότητες που επιχειρεί σε πολλούς τομείς, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ναυπηγική, αεροναυπηγική, γεωργικά μηχανήματα, νέες τεχνολογίες και επενδύσεις .

Είναι ο ηγέτης στην κατασκευή SUV στην Ινδία και ιδρύθηκε πριν από 70 χρόνια. Σήμερα ο Όμιλος απασχολεί 200,000 εργαζομένους, δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 αγορές και στις 6 ηπείρους. Ο κύκλος εργασιών ανέβηκε στα 17,8 Δις δολάρια. Κατέχει πλειοψηφικά πακέτα στις εταιρείες Pininfarina, SsangYong Motor Company, Reva Electric and Peugeot Scooters.To 2016 απέκτησε τις μοτοσικλέτες  BSA και Jawa.  Είναι ουσιαστικός χορηγός σε σπορ αυτοκίνησης με πολλές δραστηριότητες  από  την FIA Formula E International Championship έως το Moto3 Glass στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP series.

mahddrr6 mahddrr7 mahddrr8

Νίκος Τσάδαρης