Αναβρασμός επικρατεί στην Ινδία για τον βιασμό και τη διαπόμπευση δύο γυναικών, με τους δράστες να τραβούν τη φρίκη σε βίντεο, καθώς τα θύματα ανήκαν σε κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζει φυλετικές διακρίσεις.

Σύμφωνα με το BBC, το περιστατικό συνέβη στο βορειοανατολικό κρατίδιο Μανιπούρ, όπου η πλειοψηφούσα φυλετική κοινότητα Μέιτεϊ έχει εκτοπίσει εκείνη των Κούκι. Οι γυναίκες ανήκαν στη δεύτερη κοινότητα και αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής σε χωριό, που διεξήγαγε όχλος.

Εκεί, τις έγδυσαν και τις διαπόμπευσαν στο δρόμο, ενώ στη συνέχεια τις βίασαν και τη μία μάλιστα ομαδικά, ενώ τραβούσαν βίντεο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επίθεση στις γυναίκες έγινε στις 4 Μαΐου, αλλά έγινε γνωστή σε εθνικό επίπεδο μόλις την Πέμπτη, όταν το βίντεο άρχισε να γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα πλάνα τις δείχνουν να κλαίνε, να συσπώνται από τον πόνο και να ικετεύουν τους επιτιθέμενους να δείξουν λίγο έλεος.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε επίσης ότι το περιστατικό «ντρόπιασε την Ινδία» και ότι «κανένας ένοχος δεν θα γλιτώσει». Αρκετοί ηγέτες της αντιπολίτευσης επέκριναν επίσης την κυβέρνηση του κρατιδίου επειδή δεν έκανε αρκετά για να καταστείλει τη βία στην περιοχή.