Η προσοχή των βρετανικών ΜΜΕ είναι στραμμένη στη Βίκι Φλιντ, τη σύζυγο του Χιού Έντουαρντς, καθώς είναι το άτομο που βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει το όνομα του, τη στιγμή που το BBC προστάτευε τον παρουσιαστή του.

Σύμφωνα με τον independent.co.uk, ο 61χρονος παρουσιαστής είναι παντρεμένος με τη Βίκι Φλιντ, η οποία είναι τηλεοπτική παραγωγός, ενώ έχει εργαστεί στο παρελθόν σε δημοφιλείς εκπομπές όπως «Peston» του δικτύου ITV και «This Week» του BBC One.

Από τότε που παντρεύτηκε, το ζευγάρι διαμένει στο νότιο Λονδίνο κι έχει πέντε παιδιά, όλα ενήλικα: Τρεις γιους, τον Νταν, τον Σάμι και τον Αμος και δύο κόρες, τη Χάνα και τη Ρεμπέκα.

Λίγα είναι γνωστά για την προσωπική τους ζωή, πέρα από ότι η Φλιντ ήταν 28 ετών όταν γνώρισε για πρώτη φορά τον Χιου Έντουαρντς, δύο χρόνια μεγαλύτερο της που τότε εργαζόταν ως ανταποκριτής του BBC στο Γουέστμινστερ.

Το ειδύλλιο ξεκίνησε όταν ο Έντουαρντς κάλεσε τη μέλλουσα σύζυγό του σε ένα ταξίδι για σκι, αφού ένας από τους φίλους του δεν κατάφερε να πάει την τελευταία στιγμή. Όταν η πτήση τους καθυστέρησε 14 ώρες, ο Έντουαρντς είχε δηλώσει παλαιότερα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»: «Αρχίσαμε να μιλάμε και δεν σταματήσαμε ποτέ». Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε το 1993 κι έκτοτε διαμένει στο Ντάλγουιτς που βρίσκεται στο νότιο Λονδίνο.

Έτσι, η Βίκι Φλιντ βρήκε το κουράγιο να αποκαλύψει τον σύζυγό της, καθώς όπως είπε, ήταν ο δημοσιογράφος του BBC που σπίλωσε την εικόνα του βρετανικού δικτύου, «ύστερα από πέντε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες για την οικογένειά μας».

«Το κάνω αυτό κυρίως από ανησυχία για την ψυχική του υγεία και για να προστατεύσω τα παιδιά μας. Ο Χιου πάσχει από σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας. Υπάρχουν στοιχεία ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν επιδεινώσει σημαντικά τα πράγματα, έχει υποστεί άλλο ένα σοβαρό επεισόδιο και τώρα λαμβάνει νοσοκομειακή περίθαλψη. Θα παραμείνει στο νοσοκομείο τις επόμενες ημέρες. Μόλις γίνει αρκετά καλά για να το κάνει, σκοπεύει να απαντήσει στις ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί. Για να είμαστε σαφείς, ο σύζυγός μου ενημερώθηκε για πρώτη φορά ότι υπήρχαν ισχυρισμοί εναντίον του την περασμένη Πέμπτη. Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της κατάστασης του, θα ήθελα να ζητήσω να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου και όλων των άλλων που εμπλέκονται σε αυτά τα ανατρεπτικά γεγονότα. Γνωρίζω ότι ο Χιου λυπάται βαθύτατα που τόσοι πολλοί συνάδελφοι έχουν επηρεαστεί από τις πρόσφατες εικασίες των μέσων ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτή η δήλωση θα δώσει τέλος σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.