Συνεχίζει να επιταχύνει τα εξοπλιστικά της προγράμματα η Τουρκία την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να εξοπλίζει την Ελλάδα. Η Άγκυρα ναυπηγεί επιπλέον τρεις φρεγάτες στα τουρκικά ναυπηγεία και στόχος είναι επιπλέον τρεις φρεγάτες σε τρία χρόνια.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (21/6) από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις δοκιμές στη θάλασσα της νέας τουρκικής φρεγάτας «Istanbul».

Την ίδια στιγμή τούρκοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι το μαχητικό ΚΑΑN θα είναι έτοιμο να απογειωθεί στα τέλη του 2023.

Ωστόσο θα μπορεί να ενταχθεί στον δυναμικό της αεροπορίας κοντά στο 2030. Έτσι οι Τούρκοι προσανατολίζονται στα Eurofighter για να καλύψουν το κενό.

Έρχονται αυξήσεις των επιτοκίων

Αύριο, Πέμπτη (22/6) έρχονται στην Τουρκία οι αυξήσεις των επιτοκίων, ενώ ο τούρκος πρόεδρος επί χρόνια ήταν υπερασπιστής των χαμηλών επιτοκίων.

Το ζήτημα που θέτει η αντιπολίτευση προς τον Ερντογάν είναι: «Μας μιλούσες για τους κανόνες του Ισλάμ και τώρα παραδόθηκες στους τοκογλύφους».

Επίθεση Ερντογάν στη Δύση για το προσφυγικό

Παράλληλα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στη Δύση για το προσφυγικό αναφέροντας ότι «η Μεσόγειος έγινε νεκροταφείο λόγω αλαζονικής συμπεριφοράς αποικιοκρατών. Η πρόσφατη τραγωδία στο Αιγαίο είναι το τελευταίο επαίσχυντο παράδειγμα».

«Η αλαζονική νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στην αποικιοκρατία, έχει συμβάλλει πολύ στη μετατροπή της Μεσογείου, που υπήρξε λίκνο πολιτισμών σε όλη την Ιστορία, σε ένα γιγάντιο προσφυγικό νεκροταφείο τα τελευταία χρόνια.

Η ανθρωπιστική τραγωδία της περασμένης εβδομάδας στο Αιγαίο, όπου εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, είναι το τελευταίο επαίσχυντο παράδειγμα» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.