Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην περιφέρεια της Νόβα Καχόβκα στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της ουκρανικής επαρχίας της Χερσώνας μετά τη ρήξη του φράγματος της πόλης, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο διάταγμα των διορισμένων από τη Μόσχα τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με δήλωση στο TASS του διορισμένου από τη Ρωσία δημάρχου της πόλης, η Νόβα Καχόβκα έχει πλέον πλημμυρίσει.

Ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν πως έχουν πλημμυρίσει περίπου 600 σπίτια, μετέδωσε το TASS.

Ο κορυφαίος Ουκρανός διπλωμάτης Άντον Κορίνεβιτς κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για την καταστροφή του φράγματος στη Νόβα Καχόβκα στη νότια Ουκρανία και δήλωσε ότι ήταν ενέργεια ενός «κράτους τρομοκράτη».

Η Ρωσία δεν μπορεί να νικήσει στο πεδίο της μάχης, άρα στοχοθετεί μη στρατιωτικές υποδομές για να προσπαθήσει να υποτάξει τους Ουκρανούς, δήλωσε ο ίδιος. «Μόλις σήμερα ανατίναξε ένα μεγάλο φράγμα», δήλωσε ο Κορίνεβιτς, πρέσβης στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ομιλία του στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.

Έκρηξη σε φράγμα στην Ουκρανία

«Προκαλεί την απομάκρυνση σημαντικού αριθμού αμάχων, ζημιές στο περιβάλλον και απειλεί την ασφάλεια του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια. Οι ενέργειες της Ρωσίας είναι ενέργειες ενός κράτους τρομοκράτη, ενός επιτιθέμενου».