Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Βαλτιμόρης, δείχνει τη στιγμή που ένας αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει έναν 46χρονο μαύρο ακτιβιστή, ο οποίος στεκόταν απειλητικά πάνω από μια γυναίκα κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι. Ο αξιωματικός πυροβόλησε περισσότερες από δώδεκα φορές εναντίον του ακτιβιστή, από λίγα μέτρα μακριά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 46χρονος Ταϊρί Μούρχεντ, πρώην μέλος συμμορίας που θεωρούνταν στην πόλη του «ακτιβιστής κατά της ένοπλης βίας», πέθανε στο νοσοκομείο μετά τους πολλαπλούς πυροβολισμούς που δέχθηκε από τον αστυνομικό Ζάκαρι Ράδερφορντ το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, μεταδίδει η Dailymail.

Αφού ο αξιωματικός και ο εκπαιδευόμενος Michael Hazel έφτασαν στη διασταύρωση των λεωφόρων Fulton και Lafayette στη Δυτική Βαλτιμόρη και κάλεσαν για υποστήριξη, ο Rutherford έτρεξε προς τον Moorehead, ο οποίος κρατούσε ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο καθώς στεκόταν πάνω από μια γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος. «Κατέβα», ακούγεται ο αστυνομικός να φωνάζει καθώς βγαίνει από το αυτοκίνητο και πλησιάζει τον μαύρο άντρα με τραβηγμένο το όπλο του. Ο ακτιβιστής σε μια πιο αργή εκδοχή του βίντεο, φαίνεται να βρίσκεται πάνω από τη γυναίκα και να στρέφει ένα μαχαίρι στο πρόσωπο της γυναίκας.