Μετά τη σημαντική πτώση, ακόμη και κατά 30%, στις αφίξεις τουριστών τα τελευταία δύο χρόνια, οι Βούλγαροι ξενοδόχοι και επιχειρηματίες στηρίζουν τις ελπίδες τους για ανάκαμψη στους Έλληνες σκιέρ που θα προτιμήσουν φέτος τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας τους.

«Οι γείτονες τραβάνε προς τα πάνω τον χειμερινό τουρισμό», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ντέβνικ» για το θέμα, όπου φιλοξενούνται οι απόψεις των Βούλγαρων επιχειρηματιών. Όπως επισημαίνεται, «ο χειμερινός τουρισμός της Βουλγαρίας αρχίζει να συνέρχεται σιγά – σιγά από την κρίση. Οι ξενοδόχοι στα μεγάλα θέρετρα περιμένουν αύξηση των αφίξεων από περισσότερες χώρες στη νέα σεζόν, ενώ εναποθέτουν τις ελπίδες τους για πετυχημένη σεζόν, κατά κύριο λόγο, στους τουρίστες από τις γειτονικές Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία αλλά και από την Αλβανία, η οποία είναι η τελευταία “ανακάλυψη” του κλάδου».

Οι ξενοδόχοι είναι αισιόδοξοι για δύο ακόμη λόγους, όπως είναι το πλούσιο πρόγραμμα των αθλητικών εκδηλώσεων στο Μπάνσκο και η διευκόλυνση της πρόσβασης μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο του Παμπόροβο, μέσω της νέας διόδου Ζλάτογκραντ – Ξάνθη.

Σύμφωνα με την «Ντέβνικ», τα τρία μεγάλα χειμερινά θέρετρα του Μπάνσκο, του Μπόροβετς και του Παμπόροβο έκαναν σημαντικές επενδύσεις για βελτίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών τους.

Λάτρεις των χειμερινών σπορ αναμένεται να προσελκύσουν και οι χιονοδρομικοί αγώνες για το παγκόσμιο κύπελλο σκι ανδρών, όπως και οι αγώνες για το κύπελλο του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Πρίγκιπα Αλμπέρτο Β του Μονακό, που θα γίνουν για πρώτη φορά φέτος στο Μπάνσκο.