Ηχητικό μήνυμα μέσω ιντερνέτ δέκα λεπτά πριν εκραγούν βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε παγιδευμένα οχήματα στο κέντρο της πρωτεύουσας Στοκχόλμης, έλαβαν τόσο το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ όσο και οι σουηδικές αρχές.
Το σουηδικό πρακτορείο μετέδωσε ότι το ηχητικό μήνυμα μεταδόθηκε τόσο στα σουηδικά όσο και στα αραβικά και προειδοποιούσε και για άλλες ενέργειες χωρίς καμία όμως διευκρίνιση.

«Οι πράξεις μας μιλούν από μόνες τους» ανακοίνωνε το ηχητικό μήνυμα που απευθύνονταν τόσο στους μουτζαχεντίν που βρίσκονται στη χώρα όσο και τη Σουηδία και το σουηδικό λαό και αναφέρονταν στην αδιαφορία και σιωπή της χώρας μπροστά στα κοροϊδευτικά για τον Προφήτη Μοωάμεθ σκίτσα καθώς και στην σουηδική παρουσία στο Αφγανιστάν.

Ενώ συνεχίζει: «Όσο καιρό δεν τερματίζετε τον πόλεμο κατά του Ισλάμ και ταπεινώνετε τον Προφήτη Μωάμεθ και υποστηρίζετε τον ηλίθιο Λαρς Βιλκς (που σκιτσάρισε τον Μωάμεθ με κεφάλι σκύλου) οι πράξεις μας θα μιλούν για μάς. Τα παιδιά σας, οι κόρες και οι γιοί σας θα πεθάνουν όπως έχουν πεθάνει τα δικά μας παιδιά, τα δικά μας αδέλφια και αδελφές» ανέφερε η ανδρική φωνή του μηνύματος, όπως μετέδωσε το σουηδικό πρακτορείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές ποιά είναι η σχέση του μηνύματος με τις δύο εκρήξεις και το θάνατο ενός άνδρα που όλα δείχνουν ότι αυτοκτόνησε με την ανατίναξη των εκρηκτικών που είχε στο αυτοκίνητό του. Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν ανακοινώθηκαν προς το παρόν από την αστυνομία που ερευνά την υπόθεση.