Η Σακινέχ δεν απελευθερώθηκε

Διαψεύδει την είδηση το ιρακινό Press-TV


ΚΟΣΜΟΣ
8:35
10/12/2010
Η Σακινέχ δεν απελευθερώθηκε
loading

Η Ιρανή Σακινέχ Μοχαμάντι-Αστιανί, η οποία έχει καταδικασθεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού, δεν απελευθερώθηκε «αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται μία τεράστια εκστρατεία προπαγάνδας των δυτικών μέσων ενημέρωσης», αναφέρει σήμερα η ιστοσελίδα του αγγλόφωνου ιρανικού τηλεοπτικού δικτύου Press-TV.

Η διεθνής επιτροπή κατά του λιθοβολισμού, που εδρεύει στην Γερμανία, ανακοίνωσε την απελευθέρωση της Σακινέχ και η εκπρόσωπός της είχε δηλώσει ότι έλαβαν την πληροφορία της απελευθέρωσης από το Ιράν.

Σύμφωνα με το Press TV, η Αστιανί βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση και το δίκτυο έχει γυρίσει βίντεο στο οποίο περιγράφει τη δολοφονία του συζύγου της. Η δημοσίευση φωτογραφιών από το βίντεο προκάλεσε τη φημολογία ότι είχε απελευθερωθεί.

Η Μοχαμαντί-Αστιανί είχε καταδικαστεί σε θάνατο από δύο διαφορετικά δικαστήρια το 2006 για συνενοχή στη δολοφονία του συζύγου της. Η κατηγορία αυτή μετατράπηκε από εφετείο σε δεκαετή κάθειρξη το 2007, όμως άλλο εφετείο επικύρωσε την καταδίκη της σε θάνατο δια λιθοβολισμού για την κατηγορία της μοιχείας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει