Η Ιρανή Σακινέχ Μοχαμάντι-Αστιανί, η οποία έχει καταδικασθεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού, δεν απελευθερώθηκε «αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται μία τεράστια εκστρατεία προπαγάνδας των δυτικών μέσων ενημέρωσης», αναφέρει σήμερα η ιστοσελίδα του αγγλόφωνου ιρανικού τηλεοπτικού δικτύου Press-TV.

Η διεθνής επιτροπή κατά του λιθοβολισμού, που εδρεύει στην Γερμανία, ανακοίνωσε την απελευθέρωση της Σακινέχ και η εκπρόσωπός της είχε δηλώσει ότι έλαβαν την πληροφορία της απελευθέρωσης από το Ιράν.

Σύμφωνα με το Press TV, η Αστιανί βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση και το δίκτυο έχει γυρίσει βίντεο στο οποίο περιγράφει τη δολοφονία του συζύγου της. Η δημοσίευση φωτογραφιών από το βίντεο προκάλεσε τη φημολογία ότι είχε απελευθερωθεί.

Η Μοχαμαντί-Αστιανί είχε καταδικαστεί σε θάνατο από δύο διαφορετικά δικαστήρια το 2006 για συνενοχή στη δολοφονία του συζύγου της. Η κατηγορία αυτή μετατράπηκε από εφετείο σε δεκαετή κάθειρξη το 2007, όμως άλλο εφετείο επικύρωσε την καταδίκη της σε θάνατο δια λιθοβολισμού για την κατηγορία της μοιχείας.