Πέθανε ο Τακαχάσι Καζούκι, δημιουργός του διάσημου magna αλλά σειράς anime «Yu-Gi-Oh!», με ένα μυστήριο να καλύπτει τον θάνατο του μέχρι στιγμής, καθώς η σορός του εντοπίστηκε να επιπλέει στην θάλασσα.

Συγκεκριμένα, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 ετών, ενώ ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK της Ιαπωνίας ανέφερε ότι το άψυχο σώμα του Τακαχάσι Καζούκι εντοπίστηκε στη θάλασσα, περίπου 300 μέτρα από την ακτή του Νάγκο στο νησί Οκινάουα. Όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ο Τακαχάσι Καζούκι φορούσε εξοπλισμό για κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Η σορός ταυτοποιήθηκε σήμερα, αφού η Ιαπωνική Ακτοφυλακή τη συνέδεσε με ένα λευκό νοικιασμένο αυτοκίνητο που είχε εγκαταλειφθεί περίπου 12 χιλιόμετρα μακριά. Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, ο Τακαχάσι Καζούκι είχε ταξιδέψει μόνος στην Οκινάουα. Το σώμα του δεν έφερε εμφανή σημάδια τραυματισμού και τώρα έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τακαχάσι Καζούκι το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Τακαχάσι Καζούο, ξεκίνησε ως καλλιτέχνης manga στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά δεν σημείωσε μεγάλη επιτυχία μέχρι που δημιούργησε το «Yu-Gi-Oh!» σειρά manga για αγόρια το 1996. Η σειρά επικεντρώνεται σε ένα αγόρι που λύνει ένα αρχαίο παζλ και ξυπνά μέσα του ένα alter-ego, το οποίο λύνει τις αντιδικίες συμμετέχοντας σε παιχνίδια με κάρτες.

Το manga «Yu-Gi-Oh!» πρωτοκυκλοφόρησε στο περιοδικό Weekly Shonen Jump, όπου εκδιδόταν έως το 2004. Σύντομα, από το manga «Yu-Gi-Oh!» προέκυψαν ένα επιτυχημένο παιχνίδι καρτών, ένα τηλεοπτικό anime και μια τεράστια γκάμα παιχνιδιών και βιντεοπαιχνιδιών.

Το «Yu-Gi-Oh!» πιστοποιήθηκε από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το παιχνίδι καρτών ανταλλαγής με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο.